Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal pe un ordin al Ministrului Mediului. Se cere intervenţia Corpului de Control al premierului

padure lemne defrisari

Este scandal de proporţii la Ministerul Mediului! Partidul Ecologist Român (PER) solicită Corpului de control al premierului, precum şi altor instituţii abilitate ale statului să verifice condiţiile aplicării "în avans" a unui ordin al ministrului Mediului care ar fi avut ca efect "o exploatare forestieră în sistem ilegal făcută în Caraş-Severin".

Citeşte şi: Noi probleme pentru Cristian Boureanu!Fostul deputat, DAT ÎN JUDECATĂ

Potrivit unui comunicat al PER, transmis marţi Ştiri pe surse, Grupul Ecologic de Colaborare Nera a realizat în data de 19 august o monitorizare a stării patrimoniului natural în rezervaţia naturală Cheile Caraşului din Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului, prilej cu care s-a constatat că starea infrastructurii de vizitare a parcului este aproape inexistentă. Puntea de la Prolaz este avariată, vechile marcaje turistice nu mai pot fi identificate, iar zonele cu risc de prăbuşire pentru vizitatori nu sunt dotate cu elemente de siguranţă. 

"Nu sunt amenajate locuri de acces la peşterile de pe traseu, pentru ca acestea să poată fi introduse în circuitul de vizitare pentru segmentul general de vizitatori. În poiana de la Peştera Liliecilor au fost tăiate vegetaţia, mai mulţi arbuşti şi un arbore cu diametrul de 15 cm, iar cioata nu este marcată. Aşadar, avem un exemplu clar că s-au devansat prevederile din Ordinul Ministrului Mediului nr. 1.078/ 2017, prin care o exploatare forestieră în sistem ilegal făcută în Caraş-Severin devine astăzi, prin prevederile acestui Ordin, un act perfect legal", precizează PER.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, MESAJ CONTROVERSAT pentru ambasadorii români: 'Sunteţi cea mai calificată echipă de VÂNZĂRI'

Ecologiştii consideră că, "în aceste condiţii, factorii responsabili din cadrul autorităţilor centrale şi locale, privind implementarea şi respectarea prevederilor legale, s-au lipsit de orice responsabilitate". 

"Iată efectul pe care îl produce acest ordin ilegal şi neconstituţional: distrugerea ariilor naturale protejate care sunt lăsate la cheremul firmelor de exploatare forestieră, firme care au dovedit o nesăbuinţă totală în exploatarea nemiloasă până la râs a pădurilor şi în mod special a pădurilor virgine şi semivirgine. Corpul de control al premierului, precum şi alte instituţii abilitate ale statului au obligaţia de a verifica elementele de legalitate care au stat la baza emiterii acestui Ordin, acţiune în urma căreia se va putea lesne constata caracterul abuziv şi ilegal al acestui document legislativ prin care coaliţia PSD-ALDE încearcă să îşi achite obligaţiile faţă de camarila politică. Mai facem o menţiune ca acest ordin s-a emis exact în perioada de maxim interes şi de condiţii favorabile pentru exploatarea masei lemnoase. Ne întrebăm de ce nu s-a aşteptat ca Ordinul să intre în aplicare începând cu luna decembrie sau ianuarie, când masa lemnoasă nu mai prezintă condiţii favorabile exploatării din zonele forestiere", se mai arată în comunicatul PER.

Citeşte şi: O nouă LOVITURĂ pentru Leu. Euro, în continuă CREŞTERE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.