Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL de la Premiile Grammy - Academia care acordă premiile neagă acuzaţiile de fraudare a nominalizărilor

Latin Grammy Award

Acuzaţiile de fraudare a nominalizărilor la Premiile Grammy aduse de fostul CEO Deborah Dugan aduse Academiei, au fost negate de instituţie, potrivit news.ro.

După ce Deborah Dugan a făcut mai multe acuzaţii, între care aceea că nominalizările la Grammy sunt „manipulate”, Academia a emis un comunicat în care respinge afimaţiile ei.

În declaraţia semnată de Bill Freimuth, Chief Awards Officer, este specificat: „Declaraţiile în care este susţinut că membrii sau comitetele se folosesc de procedeul nostru pentru a nominaliza artiştii cu care au legături sunt categoric false, înşelătoare şi greşite”.

Comitetele care decid nominalizările sunt formate din creatori „relevanţi, cu expertiză în genurile pe care le reprezintă”, se mai arată în declaraţie. Toţi sunt membrii cu drept de vot. Ei sunt aleşi de Consiliul director cu săptămâni înainte ca prima listă pentru desemnarea nominalizărilor să fie întocmită. „Astfel, nu este cunoscut dacă vreunul dintre membrii aprobaţi ar fi implicat în vreo posibilă nominalizare”.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Colaborare DNA-DIICOT legată de fostul vicepreşedinte PSD Arad - Se cer interceptări şi ambientale din dosarul permiselor de port armă

Dat fiind că cei mai mulţi dintre membrii acestor comitete sunt profesionişti de top, şi mulţi lucrează cu diverşi artişti, „nu este nefiresc ca unii dintre ei să aibă nominalizări din prima rundă”.

În declaraţie a mai fost subliniat că „există reguli stricte pentru remedierea oricărui conflict de interese”. În cazul în care unul dintre membrii comitetului se califică pentru un Grammy, îi este cerut să părăsească încăperea pe toată perioada sesiunii de audiţii şi nu îi este permis să voteze la acea categorie. Numele membrilor sunt confidenţiale pentru a preveni lobby-ul extern, astfel că este protejată integritatea procesului de vot, a mai fost explicat.

Freimuth a transmis Variety: „Acest proces este aplicat strict de toţi cei implicaţi, fără excepţii”.

Citeşte şi: EXCLUSIV PROBLEME MARI pentru ÎPS Teodosie - Martorul care și-a schimbat declarațiile în favoarea prelatului a intrat sub lupa DNA

Cea de-a 63-a ediţie a galei premiilor Grammy va avea loc duminică seară, la Los Angeles. Aerosmith, Run DMC, Billie Eilish, Lizzo, Blake Shelton şi Gwen Stefani, Ariana Grande şi Demi Lovato se numără între artiştii care vor cânta la ceremonie.

Gala premiilor Grammy va fi găzduită, anul acesta pentru a doua oară, de cântăreaţa şi compozitoarea Alicia Keys.

Lizzo este cântăreaţa care a primit cele mai multe selecţii, 8, inclusiv la categoriile „Record of the Year” şi „Album of the Year”, fiind urmată de Billie Eilish şi Lil Nas X, cu câte şase nominalizări, şi de Ariana Grande şi H.E.R., cu câte cinci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.