Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul de la Radio România se mută în Parlament

radio-romania-actualitati

Scandalurile fără precedent de la Radio România iau o nouă turnură, etapa parlamentară. Senatorul Valer Marian a făcut o solicitare către Guvern prin care cere Executivului explicații cu privire la menținerea în funcție a Președintelui-director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu. Senatorul Valer Marian mai precizează că Miculescu este declarat colaborator al Securității de către CNSAS. Totodată, se cere imperativ ca Parlamentul să ia în discuție rapoartele de activitate ale SRR pentru anii 2013 și 2014.

Senatorul mai arată că, în ciuda faptului că a fost găsit incompatibil de către ANI, după ce a ocupat simultan funcția de membru al Consiliului de Administrație al SRR şi pe cea de manager în Societatea Română de Radiocomunicații, timp de doi ani, Miculescu se află încă în fruntea SRR. Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că Ovidiu Miculescu, președinte-director general al SRR, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 - 4 iulie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societății Române de Radiocomunicații, arată ANI, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

Vezi şi: După decapitarea TVR, urmează decapitarea Radioului Public

Iată solicitarea senatorului Valer Marian, către Guvern:

"Ce sume au fost alocate de către Guvernul României de la bugetul de stat Societății Române de Radiodifuziune (SRR) în anii 2013, 2014 și 2015? De ce Guvernul nu a inițiat dezbaterea de către Camerele reunite ale Parlamentului a rapoartelor de activitate ale Consiliului de Administație al SRR pe anii 2013 și 2014, ca și în cazul Societății Române de Televiziune ? De ce este menținut în funcția de președinte al Consiliului de Administație al SRR domnul Ovidiu Miculescu, după ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securătății l-a declarat colaborator al Securității, iar contestațiile formulate împotriva celor două decizii i-au fost respinse în justiție? Solicit răspuns scris", se arată în interpelare.

stiripesurse.ro a relatat în ultimele săptămâni o parte din scandalurile de la Radio România. Ovidiu Miculescu, președintele SRR, a pierdut controlul în Consiliul de Administrație al Radioului din cauza incapacității administrative de a colabora și a dialoga, atât cu membrii consiliului, cât și cu salariații. În plus, angajații Radioului au făcut zeci de denunțuri și plângeri la comisiile de cultură, DNA, ANI, Parchet împotriva abuzurilor și a manierei dictatoriale și de teroare care domnește în Radio. Mai mult, Ovidiu Miculescu, cercetat în mai multe dosare penale, a fost declarat incompatibil de către Curtea de Apel București, așteaptă confirmarea Înaltei Curți în aceste săptămâni.

Vezi şi: Scandalul ia amploare la Radio România: Managerii din teritoriu, revoltă împotriva lui Miculescu

Scandalurile se țin lanț la Radio Romania. Managerii s-au revoltat împotriva lui Miculescu. Managerul postului de la Radio Timișoara, Mihai Anghel, a formulat o plângere împotriva lui Miculescu pentru emiterea unui ordin abuziv, care ar restrânge autonomia financiară și de decizie a posturilor de radio teritoriale. În plângerea formulată sunt invocate încălcări grave ale unor prevederi legale și principii de funcționare a posturilor de media. De asemenea, inclusiv legea care stabilește drepturile și obligațiile ordonatorilor de credite ar fi fost încălcată. Ordinul dat de Ovidiu Miculescu ar fi fost emis fără consultarea și aprobarea Consiliului de Administrație al Radioului.

Managerii sunt scandalizați de faptul că, deși veniturile bugetare sunt realizate din taxe plătite pentru un serviciu public, iar bugetul este repartizat de Consiliu de Administrație, ei au fost transformați în simpli spectatori. Concret, administrația Miculescu a interpretat abuziv o prevedere legală, determinând astfel restrângerea enormă a puterii de decizie a studiourilor teritoriale. Invocându-se lipsa personalității juridice, aceștia au fost transformați în simpli spectatori la procesul de alocare a sumelor din propriile bugete, toate deciziile fiind luate de președintele-director general Ovidiu Miculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.