Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul legii electorale ia amploare: Lui Ciorbea i se cere să sesizeze CCR

Victor Ciorbea

Scandalul politic generat de alegerea primarilor într-un singur tur se extinde după intervenţia preşedintele CCR, Augustin Zegrean, de miercuri. Contestatarii legii au prins curaj şi solicită arbitrajul Curţii Constituţionale. În acest sens, fostul europarlamentar Sebastian Bodu anunţă că îi cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să sesizezea Curtea.

Vezi şi: Cioloş, pus la colţ de PNL: 'Astăzi nu eraţi prim-ministru...'

"Alegerile pentru primari într-un singur tur de scrutin sunt NECONSTITUȚIONALE, drept pentru care voi solicita instituției Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în această chestiune. Nu știu care va fi răspunsul Avocatului Poporului, dar sper că, dat fiind impactul negativ major asupra reprezentativității, ca parte a democrației, i se va da instanței constituționale dreptul de a se pronunța asupra acestei chestiuni", afirmă Bodu.

Vezi şi: Surpriza vine de la CCR: Ce spune Zegrean de alegerile locale în două tururi

Fostul europarlamentar mai spune că nu face acest demers în sprijinul unui anumit partid, ci în beneficiul celor care vor să aibă o șansă împotriva primarilor în funcție. Mai mult, Bodu anunţă că ar putea candida ca independent la alegerile locale, fără să menţioneze demnitatea vizată. "Nădăjduiesc că se vor alătura și alții acestui demers, pentru că a rămas singura opțiune care să ne readucă la normalitatea electorală", mai spune Sebastian Bodu.

După ce iniţial a votat în parlament alegerea primarilor într-un singur tur, PNL îi cere acum lui Cioloş să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă. Premierul a refuzat, pe motiv că un guvern tehnocrat nu are legitimitate să modifice o lege politică.

Vezi şi: PNL, incantat ca Zegrean le-a dat dreptate. Legea electorala poate fi schimbata cum vor ei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.