Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul SPP nu are final: Se cere ANCHETĂ parlamentară dinspre Bruxelles

dosare ancheta

Scandalul iscat în jurul Serviciului de Protecţie şi Pază trece la un alt nivel. Europarlamentarul Norica Nicolai susţine că este nevoie de o anchetă parlamentară care să decidă dacă informaţiile apărute în spaţiul public au vreun sâmbure de adevăr sau nu. "Implicarea oricărui serviciu în politică trebuie să înceteze", a declarat Nicolai la România TV.

Citeşte şi: Guvernul, veşti NEAŞTEPTATE pentru profesori: Ce se întâmplă cu SPORURILE din învăţământ / VIDEO

"În spaţiul public au apărut numeroase informaţii potrivit cărora ofiţeri SPP îşi depăşesc atribuţia şi fac chiar jocuri politice. Serviciul poate fi investigat de către comisia de apărare din cadrul camerelor. Doamna premier, conform legii, poate renunţa în scris la serviciile instituţiei şi procedura asta poate fi utilizată. Trebuie, într-un fel, să punem capăt imixtiunii unui serviciu de protecţie şi pază, care are şi divizie de informaţii , în viaţa politică. (...) Puterea, în mod normal, a SPP nu există. Dacă şi-a construit putere în jocul politic este foarte grav şi Parlamentul poate decide dacă structura rămâne unde este sau trece la Ministerul Apărării. Implicarea oricărui serviciu în politică trebuie să înceteze.", a declarat europarlamentarul Norica Nicolai într-o intervenţie prin telefon la România TV.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Iulian Dumitrescu, a declarat pentru ŞTIRIPESURSE că nu există elemente care să îl convingă că este necesară o astfel de anchetă parlamentară.

"Aș chema pe oricine la comisie dacă e vorba să lămurim chestiuni care țin de siguranța națională, așa cum am făcut până acum, ori de câte ori a fost nevoie.
În cazul de față, nu am niciun fel de elemente pentru care să inițiez un asemenea demers, nu aș face altceva decât să iau în serios niște povești vânătorești ale lui Liviu Dragnea. ", a declarat pentru ŞTIRIPESURSE.RO Iulian Dumitrescu.

Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, a ieșit la atac și a făcut dezvăluiri despre implicarea celebrului ”personaj veninos”, invocat după mazilirea lui Mihai Tudose. Dragnea susține că acest personaj este Lucian Pahonțu, șeful SPP, cel care a trimis mesageri către vicepremierul Paul Stănescu și i-a spus că în Sistem s-a pus la cale execuția lui Liviu Dragnea, care ar fi trebuit să aibă loc în luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.