Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalurile amoroase din BOR nu au afectat deloc credința românilor: peste 30.000 de pelerini au stat la coadă la moaștere Sfintei Parascheva

pelerinaj moaste parascheva

Mii de pelerini au stat noaptea la coadă pentru a ajunge în fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla este depusă în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. Mii de persoane au rămas în curtea Catedralei în noaptea de sâmbătă spre duminică. Oamenii au așteptat chiar și opt ore pentru a ajunge în fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Pelerinajul a început sâmbătă și se estimează că până în prezent, prin fața raclei au trecut peste 30.000 de oameni.

Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor amețeli, dureri abdominale, dar și crize de hipertensiune arteriala și hipoglicemie. Câțiva pelerini au fost transportați la spital. Racla Sfintei Cuvioase Parascheva va rămâne afară timp de o săptămână, până sâmbătă, 15 octombrie. Dacă numărul de pelerini va fi mare în ultima zi a pelerinajului, așezarea sfintelor moaște în Catedrala Mitropolitană va fi amânată până când procesiunea va putea fi organizată în interior.

Reprezentanții grupării de jandarmi din Bacău, care asigură ordinea în timpul manifestărilor, susțin că autorităţile se aşteaptă la peste 300.000 de pelerini în total.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.