Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenarist nominalizat la Oscar pentru un film celebru a murit la vârsta de 92 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Andy Lewis, scenarist nominalizat la Oscar în 1972, alături de fratele său, David E. Lewis, pentru filmul „Klute”, pentru care Jane Fonda a câştigat primul ei trofeu acordat de Academia de Film Americană, a murit la vârsta de 92 de ani, scrie NEWS.RO, citând hollywoodreporter.com.

Citeşte şi: Alina Mungiu Pippidi, ipoteză ŞOC despre eradicarea corupţiei: 'Rolul opiniilor publice, mai HOTĂRÂTOR decât cel al judecătorilor...'

Lewis a murit pe 28 februarie din cauze naturale, în locuinţa lui din Walpole, New Hampshire, a spus partenera lui, France Menk, pentru The Hollywood Reporter.

„Klute” (1971), pe care scenaristul l-a scris alături de fratele lui mai în vârstă, David E. Lewis, a fost primul film dintr-o trilogie regizată de Alan J. Pakula (din care au mai făcut parte filmele „The Parallax View” şi „All the President's Men”), care s-a concentrat pe paranoia aflată în creştere în America.

Citeşte şi: Semnal DUR în motivarea condamnării lui Gheorghe Nichita! Judecător: 'Corupţia în rândul funcţionarilor publici trebuie PEDEPSITĂ EXEMPLAR'

Născut în Lexington, Massachusetts, pe 5 august 1925, Andrew Kittredge Lewis a absolvit Harvard în 1949, după ce s-a întors din război.

În anii '50 - '60, Lewis a scris pentru show-uri TV ca „Hudson's Bay”, „Dr. Kildare”, „The Nurses”, „12 O'Clock High”, „The Virginian”, „The F.B.I.”, precum şi „Profiles in Courage”.

Citeşte şi: Florin Călinescu SE DEZĂLNŢUIE! Atac DUR la adresa lui Liviu Dragnea: 'Câtă NESIMŢIRE mai înghiţim, Livulică?...'

Lewis s-a retras din scenaristică în 1985, după ce a mai scris un scenariu ce a fost ecranizat – drama TV „Big Rose: Double Trouble”, cu Shelley Winters în distribuţie. Apoi, el şi-a dedicat viaţa arhitecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.