Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal DUR în motivarea condamnării lui Gheorghe Nichita! Judecător: 'Corupţia în rândul funcţionarilor publici trebuie PEDEPSITĂ EXEMPLAR'

Wall-Street.ro
Justitie

Corupţia în rândul funcţionarilor publici trebuie pedepsită exemplar, pentru că afectează serios încrederea românilor în autorităţi. O spune un judecător de la Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei prin care a dictat 4 ani de închisoare cu executare pentru fostul primar din Iaşi, Gheorghe Nichita.

Citeşte şi: Norica Nicolai ÎL DESFIINŢEAZĂ pe Iohannis, pe tema revocării şefei DNA: 'Nu are dreptul să aibă o decizie discreţionară...'

Judecătorul a considerat că argumentele aduse în apărare, educaţia aleasă şi lipsa unui cazier nu arată decât că fostul edil trebuia să ştie la ce riscuri se expune dacă ia mită.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a considerat că faptele fostului edil sunt foarte grave, motiv pentru care se impune închisoarea cu executare.

„Tribunalul apreciază că în cazul inculpatului Nichita numai executarea în regim de detenţie a pedepsei închisorii este aptă să asigure funcțiile de constrângere, reeducare și exemplaritate ale sancţiunilor penale”, se arată în motivarea deciziei.

Citeşte şi: HALUCINANT- Zece traficanţi au SCĂPAT basma curată: Despăgubirile FABULOASE nu vor mai fi plătite, după PRESCRIEREA dosarului

Pedeapsa a fost dictată după ce judecătorul a ajuns la concluzia că probele din dosar demonstrează că fostul primar a primit peste 3,6 milioane de lei mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru un contract. Nici atitudinea adoptată în timpul procesului nu l-a ajutat pe fostul edil, explică instanţa de judecată. De altfel, Gheorghe Nichita a negat, încă de la începutul anchetei, că ar fi primit mită.

Magistatul explică în document impactul faptelor judecate în dosar asupra societăţii.

Citeşte şi: Traian Băsescu, mesaj FURIBUND către politicienii moldoveni: 'Minciuna trebuie SĂ ÎNCETEZE...' / VIDEO

„Este afectată încrederea publică în buna credință și integritatea persoanelor alese în funcții de autoritate publică precum cea de primar, dar şi respectul față de autoritățile și instituțiile publice, prestigiul şi credibilitatea de ansamblu a autorităţilor statului”, au explicat judecătorii în motivarea deciziei.

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, cel care i-a oferit mită fostului edil, a fost şi el condamnat, însă judecătorii au considerat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă. Acesta a recunoscut fapta, ba chiar a făcut şi denunţuri în alte dosare.

Citeşte şi: Un fost deputat ALDE declară 'război' jurnaliştilor şi cere SCHIMBAREA legislaţiei: 'Avem o presă care de cele mai multe ori distruge destine şi vieţi'

Sentinţa a fost contestată, aşa că procesul se reia, peste mai puţin de o lună, la Curtea de Apel Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.