Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul lui Cristoiu: Victima colaterală a eliberării lui Dan Voiculescu

ion cristoiu

Curtea de Apel București judecă marţi, într-un complet de divergență, contestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Editorialistul Ion Cristoiu lansează o teorie aparent surprinzătoare: o eliberare a lui Voiculescu va fi pusă pe seama regimului lui Klaus Iohannis.

"Se înțelege că Dan Voiculescu așteaptă cu emoție decizia de marți. Mai e însă un personaj care nu știu dacă așteaptă cu emoție decizia, dar sigur ar trebui s-o aștepte cu o emoție cel puțin egală cu a lui Dan Voiculescu: Președintele Klaus Iohannis.

Înaintea ședinței din 11 noiembrie 2014, scriam că o decizie favorabilă lui Dan Voiculescu ar putea declanșa revoluția la vot care să-l spulbere pe Victor Ponta. Asta deoarece – scriam – deși Justiția e independentă, electoratul de Dreapta ar pune pe seama lui Victor Ponta eliberarea Mogulului.

În chip mai mult decît previzibil, decizia a fost amînată. Victor Ponta a scăpat de revoluția la vot declanșată de eliberarea lui Dan Voiculescu. I s-a copt o altă revoluție – cea declanșată de afacerea cu votul din Diaspora.

Românii sunt convinși că au intrat în Regimul Klaus Iohannis. Chiar dacă Justiția e independentă, eliberarea lui Dan Voiculescu după plecarea lui Traian Băsescu și venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, va fi trecută în contul lui Klaus Iohannis. Atît de simpatizanții, cît și de dușmanii lui Dan Voiculescu. De aceea spun că Klaus Iohannis ar trebui să aibă emoții", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.