Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scheletele celebrilor 'îndrăgostiţi din Modena' aparţin unor bărbaţi, care ar putea fi fraţi, veri sau soldaţi care au murit împreună

schelet

Scheletele celebrilor "îndrăgostiţi din Modena" aparţin unor bărbaţi, care ar putea fi fraţi, veri sau soldaţi care au murit împreună şi au fost îngropaţi ţinându-se de mână, potrivit unei echipe de cercetători italieni, citată de MEDIAFAX.

Scheletele datând din secolele 4 - 6 e.n. au fost descoperite în 2009, într-un cimitir de lângă Modena, în nordul Italiei. Scheletele erau într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care nu s-a putut stabili cu exactitate sexul acestora, deşi s-au folosit mai multe tehnici de analiză genetică.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Bologna a dezvoltat o tehnică ce foloseşte o proteină care se găseşte în smalţul dinţilor pentru a stabili sexul. Cercetătorii italieni au stabilit astfel că cele două schelete aparţin unor bărbaţi.

Citește și: Radu Tudor, tablou de COȘMAR, după măsurile luate de Guvern: 5 GIGANȚI vor să plece din România

Acestea nu au fost primele schelete descoperite aparţinând unor persoane care au fost îngropate ţinându-se de mână sau chiar sărutându-se, un alt exemplu fiind "îndrăgostiţii din Valdaro", datând din urmă cu 6.000 de ani, care au fost găsiţi în Mantova. Alte astfel de schelete au fost descoperite în Grecia, Turcia, România şi Siberia, însă toate aparţinând unor cupluri formate dintr-un bărbat şi o femeie.

Autorii noului studiu nu au stabilit de ce au fost îngropaţi împreună cei doi bărbaţi. Cercetătorii cred că aceştia au fost fraţi, veri sau soldaţi care au murit împreună într-o bătălie. Câteva alte schelete descoperite în zonă prezintă semne ale unor traumatisme care ar fi putut fi asociate decesului în timpul unui conflict violent.

Studiul este important pentru înţelegerea practicilor funerare şi a fost publicat în revista Scientific Reports.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.