Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen - Marcel Ciolacu a discutat cu Pedro Sanchez despre includerea în ședința JAI a aderării țării noastre

Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Bruxelles, că în acest moment, fără excepţie, toţi liderii social-democraţi consideră că România şi Bulgaria sunt îndreptăţite să facă parte din Schengen. El a precizat că a avut o discuţie cu premierul spaniol Pedro Sanchez şi este pe agenda preşedinţiei Spaniei aderarea României la Schengen.

”Nu există excepţie de la niciun lider socialist european care să nu susţină aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen la fel ca şi Consiliul European la fel ca şi Comisia Europeană şi Parlamentul European. În acest moment, repet, fără excepţie toţi liderii social democraţi consideră că România şi Bulgaria sunt îndreptăţite să facă parte din spaţiul Schengen”, a spus premierul Ciolacu.

Întrebat dacă aderarea României va fi pe agenda JAI din decembrie, Ciolacu a afirmat că a avut o discuţie cu prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez înainte de şedinţă şi o discuţie scurtă când pleca către Consiliu.

”Urmează la Malaga să detaliem şi sper ca până atunci să se formeze şi noul guvern din din Spania. Este pe agenda preşedinţiei Spaniei aderarea României la spaţiul Schengen”, a declarat premierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.