Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de ULTIMĂ ORĂ anunțată de ANAF - Intră în vigoare de la 1 februarie

Economica.net
ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va acorda codul de TVA în aceeași zi cu depunerea cererii, de la 1 februarie, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție.

„Președintele Agenției Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de TVA și acordă posibilitatea persoanelor impozabile să obțină codul de TVA în aceeași zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere”, au informat joi reprezentanții Fiscului, conform Mediafax.

În vederea obținerii rapide a codului de TVA, declarația pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Noua procedură stabilește modelul și conținutul formularului „Declarație pe proprie rãspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.

Citește și: Florin Piersic a RĂBUFNIT și aruncă acuzații GRAVE: Vă folosiți de mine, de ziua mea, ca să vă manifestați antipatiile politice

„Acuratețea datelor înscrise în declarația pe proprie răspundere va fi verificată de către ANAF, după aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării. Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul ANAF, urmărește creșterea conformării voluntare și combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activității administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare și consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor și soluțiilor viabile”, au subliniat reprezentanții ANAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.