Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări pe şest în Guvern. Se deschide portiţa pentru politruci

Guvernul Romaniei
guvernul romaniei sigla

În premieră de la investire, Guvernul Cioloş ţine secretă lista cu proiecte de acte normative care vor fi dezbătute în şedinţa de marţi, 28 iunie. Motivul ar fi, potrivit unor surse guvernamentale, pregătirea unei ordonanţe care schimbă radical structura Guvernului. Miza ar fi rezolvarea conflictului dintre Secretariatul General al Guvernului şi Cancelaria Prim-ministrului, dar şi accesul politic pe funcţii, cerut de liberali în negocierile de săptămâna trecută.

Guvernul a pregătit pe repede înainte o ordonanţă prin care instituţiile şi companiile din subordinea Secretariatului General al Guvernului trec la ministere. Majoriatea vor fi preluate de Ministerul Economiei (Borc), dar şi de alte ministere (mai ales Dâncu). Cei 13 miniştri implicaţi au fost chemaţi în mare secret la Palatul Victoria pentru a semna proiectul de ordonanţă. A fost preferată această variantă pentru a nu fi trimis proiectul la ministere, de unde exista riscul scurgerii în presă.

Loteria Română trece la Economie, ANSVSA la Agricultură, CNCAN la Mediu. ADS la Agricultură, Institutul pentru Memoria Comunismului - viceprim-ministru Dâncu, Statistică - Dâncu, Relații Interetnice - Dâncu, ANRM - Mediu, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public Privat - Economie, Oficiul de jocuri de noroc ar putea rămâne la Cancelarie, dar ar putea deveni şi Departament la Finanţe.

Vezi şi: SCANDAL în inima Guvernului Cioloș. 'Cotonogeli' între înalți funcționari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.