Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea americană Julie Powell a murit la vârsta de 49 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Julie Powell, scriitoarea americană care a devenit cunoscută la nivel internaţional graţie blogului ei şi cărţii de gastronomie inspirată de bestsellerul din anii 1960 despre bucătăria franceză scris de Julia Child, a murit în urma unei crize cardiace la vârsta de 49 de ani, potrivit The New York Times.

Potrivit soţului ei, Julie Powell a murit la 26 octombrie la doimiciliul ei, în statul New York.

Născută şi crescută în Austin, Texas, ea a lucrat în administraţia oraşului New York, înainte de a lansa un blog pe care l-a transformat în carte de succes în 2005: "Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen", tradusă în franceză cu titlul "Julie et Julia: sexe, blog et boeuf bourguignon" (Seuil, 2008),  conform news.ro.

În stil umoristic, Julie Powell a comentat şi a încercat să realizeze reţetele celebrei Julia Child (1912-2004), autoare în 1961 a bestsellerului "Mastering the Art of French Cooking" care a încercat în epocă să popularizeze bucătăria franceză în rândul femeilor americane.

Un film "Julie & Julia" (2009), realizat de Nora Ephron, a fost adaptat după cartea lui Julie Powell şi autobiografia Juliei Child ("My Life in France") pentru a face un portret al celor două femei cu actriţele Amy Adams ca Julie Powell şi Meryl Streep în rolul Julia Child.

Parcursul Juliei Powell, decedată miercuri, a inspirat zeci de bloguri de bucătari şi autoare culinare americane precum Dorie Greenspan, Ina Garten, Deb Perelman, Alison Roman şi franceza Clotilde Dusoulier.

Deb Perelman s-a declarat marţi, pe Twitter "şocat să afle în această dimineaţă de moartea Juliei Powell, primul blogger culinar".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.