Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea franceză Clara Dupont-Monod a fost recompensată cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2021

scriitor

Scriitoarea franceză Clara Dupont-Monod a fost recompensată joi cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2021, acordat de un juriu format din elevi pentru romanul său "S'adapter", pentru care a primit deja luna trecută premiul Femina, relatează EFE.

Clara Dupont-Monod, editor şi jurnalistă, prezintă în romanul "S'adapter" povestea unui copil cu dizabilităţi inspirată din experienţa personală a autoarei în vârstă de 48 de ani.

"S'adapter" a fost de asemenea finalistă la premiul Goncourt pentru cel mai bun roman care a fost decernat la 3 noiembrie şi i-a revenit până la urmă scriitorului senegalez Mohamed Mbougar Sarr, pentru cartea sa "La plus secrete mémoire des hommes".

"S'adapter" a fost aleasă cu opt voturi pentru de către un juriu format din 13 liceeni din întreaga Franţă, care trebuiau să aleagă între cele cinci romane finaliste. Premiul va fi înmânat scriitoarei în cursul serii, într-un eveniment care va avea loc la Ministerul Naţional al Învăţământului, care a colaborat la înfiinţarea acestui premiu în 1998, potrivit Agerpres.ro.

Premiul Goncourt al Liceenilor a fost creat în urmă cu 33 de ani în oraşul Rennes şi a fost o excelentă iniţiativă de natură să stimuleze gustul pentru lectură în rândurile tinerilor. Treptat, premiul a căpătat relevanţă, cel mai bine vândute romane în Franţa devenind cele care au fost recompensate cu acest premiu Goncourt, mult mai bine vândute decât romanele laureate cu premiul Goncourt dat de juriul specialiştilor.

Anul trecut, Premiul Goncourt al Liceenilor a fost acordat într-o ceremonie virtuală scriitoarei cameruneze Djaili Amadou Amal, pentru romanul său "Les Impatientes" ("Nerăbdătoarele") care prezintă condiţia femeii în zona subsahariană a Africii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.