Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea J.K. Rowling a anunţat o nouă carte pentru copii, 'The Ickabog'

Scriitoarea J.K. Rowling a anunţat marţi o nouă carte pentru copii, „The Ickabog”, pe care o va publica în fragmente disponibile zilnic, gratuit, online, informează BBC, potrivit news.ro.

„The Ickabog” este un basm, o poveste despre adevăr şi abuzul de putere, şi prima carte a lui Rowling care nu are legătură cu Harry Potter.

Ea a scris-o cu mai bine de zece ani în urmă pentru copiii ei. Este dedicată, a spus autoarea, „copiilor aflaţi în izolare şi chiar celor care au revenit la şcoală în aceste vremuri ciudate, tulburătoare”.

Capitole din carte vor fi publicate zilnic, începând de marţi, ora României 17.00, şi data de 10 iulie pe site-ul theickabog.com.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Autoarea a precizat că, iniţial, a intenţionat să o lanseze după apariţia în 2007 a celui de-al şaptelea roman „Harry Potter”, ultimul din serie. Dar a decis atunci să ia o pauză şi să păstreze manuscrisul.

A fost scrisă pentru a fi citită cu voce tare, dar este potrivită şi pentru lectura copiilor cu vârste cuprinse între şapte şi nouă ani, a adăugat Rowling.

Cartea va fi publicată în limba engleză în luna noiembrie, iar toate veniturile autoarei vor fi donate celor „afectaţi în mod special de pandemie”.

Ea le-a solicitat tinerilor cititori să realizeze propriile ilustraţii şi cele mai bune vor fi incluse în exemplarele publicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.