Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorii din puşcării vorbesc: Ce spun Năstase, Gigi Becali şi Mischie despre operele lor / VIDEO

adrian nastase

Războiul scriitorilor din puşcării e departe de a se încheiat. După ce Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a luat poziţie şi a spus că va schimba legea, trei deţinuţi celebri care au scăpat de închisoare după ce au scris cărţi se apără. Adrian Năstase, George Becali Şi Nicolae Mischie au făcut mărturisiri despre operele din puşcărie

Sutele de lucrări ştiinţifice scrise după gratii le-au oferit oamenilor politici condamnaţi posibilitatea să iasă mai repede din închisoare. După câteva eliberări condiţionate ale unor personaje celebre, Ministerul Justiţiei vrea să schimbe o reglementare legală, valabilă încă din perioada comunistă. Sâmbătă, de la 14.30, în exclusivitate pentru Digicult, Adrian Năstase, George Becali şi Nicolae Mischie vorbesc despre opera lor în puşcărie.

Vezi şi: Cazul acoperiţilor din Justiţie continuă: Ce spune şefa ICCJ

„Am avut 3 lucrări pe care le-am redactat. În momentul în care mi-am fixat tema, timp de o lună sau două luni, chiar, mi-am propus să fac documentarea, la cartea respectivă. Și a fost un du-te-vino între mine și familie: eu le scriam ce cărți să-mi aducă, ei îmi aduceau cărțile, eu le dădeam înapoi cu anumite sublinieri. Scriam de mână - unii mă bănuiau că scriu la calculator, n-ai cum, la laptop, la tabletă, prostii! - erau redactări pe care le făceam eu, și-acum am acasă sute de pagini de manuscrise. Îmi aduceau textele acestea înapoi, le corectam. Deci ăsta este mecanismul”, spune Adrian Năstase, singurul premier român care a ajuns în închisoare.

Citeşte şi: Cazul Cluj Napoca se repetă: Un nou avion a ieşit de pe pistă din cauza zăpezii / VIDEO

Cinci cărţi a scris şi Gigi Becali. Şi a ieşit cu 150 de zile mai repede de după gratii. Patronul ehipei Steaua Bucureşti e mândru de opera sa şi spune că a muncit din greu pentru ea. „Aveai ore de scris. Și trebuia să stai acolo... De exemplu, eu scriam și când mă duceam la serviciu, că lucram la Hagi, mă sculam și noaptea, de exemplu... Dar toate alea trebuiau trecute într-un registru de 3 ore pe zi de scris! Și trebuia să fii acolo, la masă, să scrii, că te vedea milițianul că nu ești! Și zicea "N-a lucrat astăzi carte!"”, spune el.

Citeşte şi: SCANDAL monstru în Uniunea Europeană: Se cere excluderea unei ţări

În ultimii trei ani, profitând de o lege cu multe scăpări, deținuții celebri s-au transformat în adevărate mașinării de publicat lucrări științifice. Printre ei şi fostul baron local Nicolae Mischie „Trebuie să-ți găsești timpul necesar, trebuie să găsești înțelegere la colegii de-acolo, trebuie să-i lămurești să-ți creeze o atmosferă de lucru, ei să găsească alte activități prin care să nu te deranjeze, iar tu să poți să lucrezi în liniște,” spune el, conform celor de la Digi 24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.