Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul belgian Bart Moeyaert a primit premiul Astrid Lindgren Memorial Award pe 2019, premiu important din domeniul literaturii pentru copii

Scriitorul belgian Bart Moeyaert a câştigat marţi după-amiază Astrid Lindgren Memorial Award pe 2019, un premiu important din domeniul literaturii pentru copii, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

Romancierul belgian s-a născut în 1964 în oraşul Bruges, iar bibliografia lui cuprinde aproximativ 50 de titluri, ce variază de la cărţi cu ilustraţii la romane şi volume de poezie. El scrie şi scenarii pentru producţii de teatru şi de televiziune.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bătrânei de 83 de ani concediate! Ecaterina Andronescu a reacționat în forță

Acest premiu literar este însoţit de un cec în valoare de 5 milioane de coroane suedeze (537.000 de dolari) şi a fost înfiinţat în anul 2002 de Guvernul Suediei în onoarea regretatei scriitoare suedeze Astrid Lindgren.

Citește și: Răbufnire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan! ‘Nu se poate!’

Scriitoarea Astrid Lindgren s-a născut pe 14 noiembrie 1907 şi a fost una dintre cele mai cunoscute autoare de literatură pentru copii din lume, devenind celebră datorită personajelor sale Pippi Şoseţica (Pippi Longstocking), Karlsson şi Prinţul Mio. Astrid Lindgren a murit în 2002 la vârsta de 94 de ani.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

În 2018, premiul Astrid Lindgren a fost câştigat de scriitoarea americană Jacqueline Woodson. Primii câştigători ai acestui premiu literar, anunţaţi în 2003, au fost scriitorii Maurice Sendak (Statele Unite) şi Christine Noestlinger (Austria).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.