Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare de SUSȚINERE pentru Dan Barna: peste 1.000 de membri USR sunt de acord cu excluderile care au cauzat scandal

captura Antena 3
Dan Barna

A fost scandal uriaș în USR, din cauza excluderilor din partid. Mai mulți deputat au criticat excluderea Olimpiei Ardelean, care a dezvăluit mai multe nereguli din cadrul USR.  Însă deciziile conducerii se bucură, mai nou, și de susținerea unui număr mare de membri. Dovadă stă o scrisoare deschisă semnată de peste 1.000 de membri USR.

Citește și: E SHOW în Guvernul Orban: ministrul Sănătății promite că se duce peste Florin Cîțu, la Finanțe: Niciodată nu sunt mulțumit

"Dragi colegi,

Această scrisoare se referă la decizia Biroului Național al USR luată în ședința ce a avut loc în seara zilei de miercuri, 11 decembrie 2019, în care majoritatea membrilor prezenți a votat excluderea doamnei Olimpia Ardelean din partid. Din punctul nostru de vedere, o astfel de reacție este un gest de maturitate și responsabilitate din partea unui partid tânăr ce nu tolerează violența verbală, limbajul suburban, defăimarea, calomnierea și hărțuirea drept metode de comunicare sau comportament. Libertatea de exprimare sau acțiune nu este absolută atâta timp cât poate afecta libertatea și dreptul la demnitate a altei persoane.

Înțelegem că Olimpia Ardelean a fost exclusă din partidul nostru ca urmare a unui comportament repetat ofensator și jignitor la adresa colegilor și colegelor, într-un limbaj extrem de indecent, ce nu poate fi reprodus. Însă, poate cea mai gravă abatere de la prevederile statutare ale partidului nostru a fost o luare de poziție publică, făcută cu două zile înaintea turului întâi a alegerilor pentru Președinția României, când ea a îndemnat alegătorii să nu voteze candidatul USR. A adăugat acestui îndemn și o serie de acuzații nefondate și nedovedite la adresa acestuia.

Înțelegem și că doamna Ardelean NU a fost exclusă din partid, așa cum s-a acreditat, eronat, în spațiul public pentru că ar fi semnalat o problemă legată de semnăturile strânse în campania Fără Penali. Este pur și simplu o mistificare a adevărului, servind doar unei linii de argumentare ce face apel la compasiune și nu are legătură cu realitatea prezentă (conținutul sesizărilor).

Noi, semnatarii acestei scrisori, solicităm Biroului Național al USR să dea dovadă de aceeași intransigență față de cazurile pe care le va lua în discuție în viitor. Față de agresivitatea și lipsa de respect vis-a-vis de eforturile și munca membrilor. Față de derapajele publice la adresa imaginii partidului pe care, din păcate, unii membri le-au avut și continuă să le aibă", transmit membrii USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.