Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă a psd-iștilor nemulțumiți de intrarea PSD în Coaliția pentru Maramureș

Facebook
scrisoare deschisa

Odată cu înființarea Coaliției pentru Maramureș , din care fac parte PSD, PNȚCD și PPU-SL, au fost regândite și listele de candidaturi la Consiliul Județean și Consiliile Locale, fapt ce a generat foarte multe nemulțumiri în rândul membrilor PSD cu vechime în partid, care au muncit și au susținut financiar activitățile politice ale organizațiilor din județ. Aceștia contestă influența pe care primarul Cătălin Cherecheș  a acaparat-o în PSD Maramureș și îi reproșează președintelui Gabriel Zetea că se ascunde după primar. Am primit la redacție o scrisoare lansată de grupul pesediștilor nemulțumiți, pe care o redăm integral:

 

Către:

Domnul Marcel Ciolacu, Președintele PSD

Biroul Permanent Național al PSD

Stimate Domnule Președinte,

Stimați colegi,

Suntem un grup de peste 100 de membri ai Partidului Social Democrat, din organizațiile locale de la nivelul județului Maramureș. Vă adresăm această scrisoare pentru a vă aduce la cunoștință situația dezastruoasă în care a ajuns Organizația Județeană, după ce președintele Gabriel Valer Zetea a ales să pună partidul ”pe tavă” tocmai unui individ care, în 2010, a demisionat din partid: Cătălin Cherecheș.

Apreciem că inițiativa formării Coaliției pentru Maramureș  a reprezentat o mutare pierzătoare pentru PSD, care a ajuns din postura celui mai mare partid din România, o simplă anexă pentru două partide de buzunar: defunctul PNȚCD și PPU, partidul turnătorului Felix.

Am ales această cale de a ne exprima punctul de vedere, deoarece la nivelul PSD Maramureș nu există nicio posibilitate de exprimare liberă a punctelor de vedere. Dacă se întâmplă ca un membru să aibă o opinie diferită față de cea a lui Zetea, nu are nicio posibilitate de a o exprima, deoarece riscă să fie amenințat, umilit și înjurat.

Nu vom face publice numele noastre, deoarece noi suntem oameni care vrem să continuam munca si să ne urmăm idealurile politice aici, în PSD, iar cel care trebuie să plece din funcție este chiar Zetea, un om prea mic pentru un partid atât de mare!

PSD este partidul în care credem și pentru care am muncit în zeci de campanii și acțiuni, iar acum suntem înlăturați de Zetea și cei câțiva oameni din camarila lui, care au fost cumpărați de Cherecheș. Pentru a întări cele afirmate, vă rugăm să aruncați o privire asupra listelor de candidați pentru Consiliul Local Baia Mare, unde pe primele poziții nu veți regăsi niciun membru cu vechime din PSD. Practic, PSD a ajuns să fie reprezentat doar de niște biete slugi ale cuplului Zetea-Cherecheș.

Susținem, așa cum am făcut-o și în ultimii ani, doctrina și valorile social – democrate. Dar, atunci când nu ne mai regăsim în liderii locali, în candidați – iar aici ne referim în special la Baia Mare – se ajunge la dezinteres, la lipsa de mobilizare și inevitabil la rezultate extrem de proaste.

De ce am fi motivați să facem campanie pentru slugile lui Cherecheș? Este o minune faptul că anul acesta el a reușit să candideze din libertate, unde credem că nu va mai sta prea mult! Oare cu astfel de exponenți mai putem să ne luptăm pentru a scăpa de eticheta nemeritată de partid al penalilor?

Capacitatea intelectuală și calitățile politice ale lui Zetea lasă de dorit, iar educația sa precară nu îi permite să poarte un dialog elevat, acesta bazându-se doar pe o aroganță, care atinge cote nepermise, iar modul ostentativ în care își expune viața personală, opulența, nu face decât sa alunge oamenii de bună – credință, cinstiți.

Oare la ce putem noi să ne gândim când acest individ afirmă că poate cumpăra orice lider național?

Oare ce să credem noi despre atacurile pe care acest individ mediocru o duce cu domnul Senator Pop Liviu Marian, pe care vrea să îl împiedice să obțină un nou mandat de parlamentar, doar pentru că vrea să îl înlocuiască cu o altă slugă, sau eventual cu un sponsor personal?

Oare ce ar trebui să învețe tinerii social-democrați din relația extrem de apropiată pe care Zetea o are cu clanurile interlope din județ?

Considerăm că se impun anumite schimbări la nivelul organizației, unde trebuie să regăsim persoane competente, corecte, care să candideze pentru cetățeni și nu pentru grupuri de interese, sponsori și interlopi.

Sperăm ca această discuție despre problemele cu care se confruntă PSD Maramureș să reprezinte începutul unei schimbări în bine. Nu avem nicio posibilitate de a comunica cu conducerea națională a partidului, iar această scrisoare deschisă trebuie să reprezinte mai mult decât un simplu semnal de alarmă.

Vrem lideri locali în care să ne regăsim, vrem să fim reprezentați de candidați bine pregătiți și competenți, vrem să fim mândri de identitatea Partidului Social Democrat, care nu trebuie să fie ascunsă sub preș de un om care se ascunde, la rândul lui, după candidatul ”de celulă”, Cherecheș.

Poate că ar fi bine ca organizația să fie preluată de un parlamentar cu experiență, care să fie acceptat de toate organizațiile locale și care să redreseze partidul, în cele câteva luni rămase până la următoarele alegeri.

Soluțiile sunt doar în mâinile dumneavoastră, a celor din conducerea națională a partidului, deoarece noi, de fiecare data când am încercat să dezbatem aceste probleme am fost marginalizați, excluși, amenințați.

Noi vă asigurăm de toată dorința de implicare și de întregul devotament față de valorile social – democrației.

Semnează: un grup de membri ai partidului Social Democrat, care refuză să se ascundă după Cherecheș.

 

După cum se poate observa, înțelegerile făcute la nivelul județului au deranjat numeroși membri ai PSD, care este pus acum în postura de partid de buzunar al primarului Cătălin Cherecheș. Actualul primar rămâne însă unul din cei mai abili politicieni din județ, care reușește să controleze mai multe partide prin intermediul cercului său de influență. Rămâne însă de văzut în ce măsură electoratul tradițional al PSD va digera aceste mișcări de pe scena politică maramureșeană.

Vom reveni cu noi informații legate de alegerile din acest an, dar și cu anchete senzaționale despre politicienii din Maramureș. Țineți aproape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.