Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrutinul prezidenţial din Republica Moldova va fi monitorizat de aproape 2.200 de observatori

vot moldova

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova care vor avea loc duminică vor fi monitorizate de 1.884 observatori naţionali şi 309 observatori internaţionali, informează marţi Moldpres, potrivit Agerpres.

Potrivit serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale, 77 de observatori din partea organizaţiilor neguvernamentale şi a misiunilor diplomatice şi 156 de observatori înaintaţi de către concurenţii electorali au fost acreditaţi pentru secţiile de vot din afara ţării.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

Pentru secţiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, consiliile electorale de circumscripţie au acreditat, la cererea concurenţilor electorali, câte un observator naţional.

Comisia Electorală atenţionează că observatorii nu fac parte din componenţa organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecţii care au solicitat acreditarea lor.

Legislaţia actuală stabileşte că observatorii au dreptul să asiste la toate operaţiunile electorale, la toate şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate, potrivit Moldpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.