Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCUMPĂ ȘCOLIREA MINISTRULUI DE FINANȚE la locul de muncă

Parlamentul României a eliminat azi prin vot impozitul pe bacșiș introdus de incompetentul Guvern Ponta. Cam costisitoare pentru români școlirea ministrului de finanțe la locul de muncă, așa cum însuși domnul Teodorovici spunea că „impozitarea bacșișului a fost o experiență”. Pentru haosul fiscal indus și această nefastă „experiență” a PSD, PNL cere demisia ministrului Teodorovici.

PNL a avut dreptate: mecanismul impozitării bacșișului gândit de PSD a fost greșit. PSD și-a renegat propria reglementare într-un interval scurt de timp. Din păcate, PSD persistă în eroare.

Guvernul PSD și ministrul de finanțe au lăsat în aer reglementarea veniturilor provenite din bacșiș și există riscul ca ANAF să închidă din nou firmele pentru sume ridicole nemarcate la casă. Fără a lămuri lucrurile, majoritatea PSD ne readuce în situația inițială prin eliminarea articolelor din OUG nr. 8/2015 care prevăd: definirea bacșișului ca venit impozabil, case de marcat electronice pentru emiterea a două bonuri fiscale pentru o singură plată, înregistrarea sumelor de bani ale personalului într-un registru de bani personali, sancțiunile pentru neemiterea bonului fiscal. Așadar, agenții economici sunt din nou expuși la riscul interpretărilor eronate cu privire la proveniența sumelor încasate cu titlu de bacșiș.

Totodată, agenții economici care au suportat deja costurile cu noile case de marcat și registre rămân cu banii dați și nerecuperați, exclusiv din vina guvernului Ponta și a ministrului iresponsabil de la finanțe, în pofida solicitărilor PNL de a compensa fiscal aceste cheltuieli justificate doar de haosul reglementărilor fiscale ale PSD.

Haideți să gândim de trei ori înainte de a reglementa. Politica PSD „bagă taxa, scoate taxa” complică și mai mult mediul de afaceri și sistemul legislativ, în loc să-l simplificăm și clarificăm. Mai mult de atât, în loc să asistăm la diminuarea TVA de la 24%, în loc de eliminarea supra-accizei la carburant și a taxei pe clădirile speciale, am asistat la un lung șir de erori fiscale și la introducerea a 40 de taxe noi și impozite majorate.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.