Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurt curs de democrație americană pentru dl. Cioloș: ce n-a învățat la școala sovietică!

Fapte, domnule Cioloș: În Statele Unite, din 2010 până azi, au avut loc circa 1300 de referendumuri statale.

Doar în noiembrie 2018, în 38 de state ale SUA, se vor desfășura 154 de referendumuri. De exemplu, în Louisiana, la 6 noiembrie, alegătorii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca persoanelor condamnate penal să li se interzică să candideze pentru orice funcție publică, timp de cinci ani după executarea pedepsei.

Dar, tot în Louisiana, în 2004, 78% din cetățeni au votat pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. La fel ca și în multe alte state, precum California sau Texas.

Domnule Cioloș, nimeni n-a îndrăznit să le spună celor care au inițiat aceste consultări populare că aruncă banii pe fereastră și că ele sunt inutile.

Atunci când domnul Dacian Cioloș afirmă, despre plebiscitul pentru familia tradițională, că nu vede „utilitatea acestui referendum, sunt bani pierduţi”, el vorbește ca un dictator. Nu este nici o exagerare în ceea ce afirm! Cheltuielile electorale „excesive” sunt mereu invocate de către dictatori pentru a arăta că regimurile democratice sunt ineficiente și alegerile sunt o pierdere de bani și de timp.

Da, domnule Cioloș, democrația „costă”. Costă organizarea dezbaterilor, costă campaniile electorale, costă procesul de votare. Dar, la sfârșit, poporul este cel care ia o decizie în interesul națiunii.

Așa consider eu, un creștin de dreapta, care crede atât în valorile tradiționale, cât și în meritele democrației. Ce ne sugerează domnul Cioloș este că poporul – pe care îl disprețuiește – nu trebuie să aibă puterea să hotărască, ci un grup restrâns de politruci. Este inacceptabil ca, într-un regim democratic, să desconsideri trei milioane de cetățeni, să le spui că ceea ce visează și speră este inutil și tot ei sunt vinovați pentru că se cheltuie un buget de X milioane de lei alocat referendumului. Este o jignire la adresa a peste trei milioane de creștini. Nu sunteți nici dumneavoastră, nici altcineva, îndreptățiți să le spuneți ce este util sau inutil.

Referendumul a trecut prin filtrele instituționale care au verificat constituționalitatea sa, acum discutăm pe fondul problemei și, la 7 octombrie, votăm.

Am să vă ofer un mic exemplu, pe care și un stângist/ oportunist crescut de Securitate îl poate pricepe. În statul California, în 2016, a avut loc un referendum privind obligația actorilor din filmele XXX de a folosi prezervative. Aparent, o temă ridicolă și vulgară. Cu toate acestea, nu mai puțin de 14 milioane de alegători din acest stat au participat – 75% din alegători – și, cu o majoritate strânsă, propunerea a fost respinsă. Nimeni n-a îndrăznit să ceară boicotarea referendumului sau să afirme că se cheltuie prea mulți bani cu organizarea unei consultări care pare a fi extrem de frivolă.

Domnule Cioloș, știți foarte bine că majoritatea celor care susțin familia tradițională sunt creștini de dreapta, oameni cu principii, cinstiți și care nu-i suportă pe hoții pesediști. În câteva luni, vă voi vedea la poarta lor, cerșind voturi pentru partidul pe care vă chinuiți să-l înființați sau pentru dvs. personal. Veți cere votul unor oameni pe care azi îi insultați și îi disprețuiți. Vă spun fără regrete: nu vă vor uita și nu veți vedea nici un vot de la ei. Pentru că, ceea ce ne deranjează nu sunt convingerile oneste, fie ele și anti-referendum. Ne deranjează oportuniștii care ieri erau „populari europeni”, conservatori de dreapta, iar azi, pentru un pumn de voturi, au preluat agenda pro-gay și se lipesc de stânga hipsterească din București. Ne deranjează fariseismul, minciuna și obrăznicia stângii de sorginte securistă.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.