Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurtmetraj românesc, selecţionat la prestigiosul Festival Internaţional de Film din Valencia

dinfilme.ro

Debutul în regie al monteurului Ioachim Stroe - scurtmetrajul "Noiembrie" - va fi prezent în selecţia oficială a celei de-a 32-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film "Cinema Jove" din Valencia (23 iunie - 1 iulie).

"Noiembrie" va reprezenta România în competiţia dedicată scurtmetrajelor, alături de producţii din Spania, Maroc, Marea Britanie, Franţa, Italia, Portugalia sau Statele Unite ale Americii, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Scurtmetrajul spune povestea lui Vlad care este ghid turistic pe vase de croazieră. Acum 8 ani, când a plecat din ţară, el a lăsat în urmă o relaţie eşuată, dar şi un copil, pe Max. Acum Max se află în pragul adolescenţei, iar Vlad, aflat pentru o săptămână în România, încearcă să recupereze din timpul pierdut, se arată în descrierea peliculei.

 

Citeşte şi: Gala Extraordinară de Balet la Opera Națională din București


"Povestea reîntâlnirii dintre Vlad şi fiul său Max este, în primul rând, o poveste despre transformare, despre felul în care, la o anumită vârstă, copiii încetează să mai fie copii şi se transformă în adolescenţi. Despre cum străinii se pot transforma în prieteni şi, nu în ultimul rând, despre cum se schimbă felul în care ne percepem noi pe noi, atunci când suntem forţaţi să fim sinceri", a declarat Ioachim Stroe.

Din distribuţia filmului fac parte Ovidiu Mihăiţă şi Vlad Alexandru. Ioachim Stroe semnează scenariul, regia şi montajul, iar imaginea a fost realizată de Andrei Butică. Scenografia poartă semnătura Mălinei Ionescu, Maria Laura Stroe s-a ocupat de costume, sound-design - Ioan Filip, muzica - Alexandru Belc, iar mixajul de sunet a fost realizat de Dan Ştefan Rucăreanu.

Filmul este o producţie independentă semnată de WeAreBasca. Producători sunt Claudiu Mitcu, Robert Fiţa, Ioachim Stroe.

 

Citeşte şi: Românii sunt cei mai mari consumatori de știri false din Europa de Est

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.