Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere schimbarea procurorilor din dosarele Revoluţiei şi Mineriadei

dosar revolutie

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a anunţat luni că va depune la Parchetul General o cerere prin care solicită revocarea procurorilor care se ocupă de dosarele Revoluţiei şi Mineriadei. Teodor Mărieş s-a întâlnit, luni, cu procurorul general Augustin Lazăr, principala temă de discuţie fiind stadiul cercetărilor în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei.

După întâlnire, Mărieş a declarat că va depune la Parchet o cerere de recuzare a procurorilor militari care efectuează în prezent investigaţiile în cele două dosare, deoarece aceştia sunt "slabi din punct de vedere profesional" şi sunt incompatibili. "Ei au început să facă nişte adrese pe la CNSAS, pe la Parlament pentru a primi documente. Eu le-am reproşat că nu trebuie să facă adrese, ei trebuie să ridice documente. Generalul Voinea a ridicat 108 jurnale de luptă şi, când am intrat în greva foamei, Guvernul Boc a desecretizat jurnale de luptă. Să meargă să le ridice, nu să aştepte adrese, să pierdem timp. De aici se vede lipsa de profesionalism a celor care au fost numiţi pe caz. (...) Noi nu avem dialog cu echipa actuală, nici pe Mineriadă, nici pe Revoluţie", a spus Mărieş.

În opinia sa, termenul de un an promis de procurorul general pentru finalizarea dosarului Revoluţiei este nerealist dacă se păstrează actuala echipă de procurori. El a susţinut că procurorul general trebuie să aleagă pentru cele două dosare procurori care au mai lucrat în aceste cauze şi au competenţa necesară. Mărieş a adăugat că va solicita şi recuzarea lui Codruţ Olaru, fostul şef al DIICOT, în prezent procuror la Parchetul Militar. "Lui Codruţ Olaru i-am reproşat la momentul în care a candidat la funcţia de procuror general că şi-a pregătit terenul pentru a veni la Secţia Parchetelor Militare cu un an şi ceva înainte, şi-a luat nişte grade sărind peste nişte ani pe care trebuia să îi aştepte pentru gradele respective, a lucrat la Ministerul Apărării. Codruţ Olaru trebuia să candideze la pensie, nu la CSM", a afirmat Teodor Mărieş.

Întâlnirea de la Parchetul General are loc după ce Asociaţia 21 Decembrie a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, în urmă cu o săptămână, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede înfiinţarea unei structuri în Parchet care să investigheze crimele împotriva umanităţii. Această structură ar urma să funcţioneze în cadrul Parchetului General, cu 25 de procurori şi 20 de poliţişti, iar domeniul de activitate ar fi investigarea crimelor împotriva umanităţii din perioada 1945-1990, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.