Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică salvarea planetei: Casele făcute din balegă de vacă sunt protejate de radiațiile atomice, a stabilit o instanță din India

Pinterest
vaca vaci

Casele făcute din balegă de vacă sunt protejate de radiațiile atomice, cum ar fi cele produse de o explozie nucleară, susține un tribunal indian, potrivit The Manila Times. Între timp, în Europa autoritățile încearcă să scape de vaci, considerându-le o sursă de gaze cu efect de seră, care contribuie la schimbările climatice.

Vacile sunt venerate ca ființe sacre în cea mai mare parte a Indiei, iar autoritățile au luat măsuri drastice împotriva sacrificării vitelor în ultimii ani, de comun acord cu grupurile naționaliste hinduse.

Instanța din vestul statului Gujarat s-a pronunțat în cazul unui bărbat musulman acuzat că a adus ilegal o turmă de vaci pentru a le ucide, ceea ce este ilegal conform legilor statului.

Judecătorul Samir Vinodchandra Vyas a declarat că acțiunile tânărului de 22 de ani au fost "foarte dezamăgitoare" și l-a condamnat la închisoare pe viață, după ce a concluzionat că sacrificarea vacilor este sursa a nenumărate probleme globale.

"Fiecare problemă din lume va fi rezolvată în ziua în care nici măcar o singură picătură de sânge de vacă nu va cădea pe pământ", se arată într-o copie a hotărârii sale, pronunțată la sfârșitul lunii noiembrie, dar publicată abia la sfârșitul săptămânii trecute.

"Știința a dovedit că nici măcar radiațiile atomice nu pot afecta casele făcute din balegă de vacă. Băutul urinei de vacă poate vindeca multe boli incurabile", a adăugat acesta.

Grupurile naționaliste hinduse din India sunt susținători vocali ai protecției vacilor, făcând campanii împotriva sacrificării vitelor cu sprijinul guvernului și, uneori, cu consecințe mortale.

În ultimii ani, "justițiarii vacilor" au falimentat abatoarele deținute de musulmani și au linșat persoane acuzate de implicare în sacrificarea vitelor.

Dar politicile religioase centrate pe bovine au avut consecințe nedorite, iar vacile rătăcite, care nu mai pot da lapte sau ajuta la aratul câmpurilor, sunt acum o priveliște obișnuită în sate și chiar pe drumurile aglomerate din marile orașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.