Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică serios scandalul zilei: deputat USR spune că România are șanse mari să piardă finanțarea pentru autostrada Sibiu - Pitești

www.finantistii.ro
autostrada sibiu pitesti

Deputatul USR Cătălin Drulă a explicat sâmbătă că „în niciun caz” nu pot fi rezolvate de România, la timp, problemele invocate de Comisia Europeană și de care depind finanțarea autostrăzii Sibiu  - Pitești. Detaliile oferite de deputat vin în contextul în care un fost ministru al Transporturilor spune că europenii au stopat finanțarea celui mai important proiect actual de infrastructură al României, în timp ce guvernanții spun (aici si aici) ca proiectul merge mai departe, iar Comisia Europeana doar a cerut niste informatii suplimentare de la autoritatile romane.

„Răspunsul guvernului PNL nu pare deloc convingător, ci din ciclul "stați liniștiți că nu e dracu' așa negru". Ba, din ce știu eu, e chiar de rău. Pentru că la scrisoarea de observații a Comisiei trebuie răspuns în 3 luni, după cum spune și ministrul, altfel finanțarea proiectului va fi respinsă. Dar problemele reclamate în scrisoare privind ariile Natura 2000 sunt probleme de fond. Nu pot fi rezolvate "din vorbe", iar pe fond, în niciun caz, în termen de 3 luni. Cer Guvernului să publice scrisoarea de observații a Comisiei și să vină cu detalii despre cum va fi obținută finanțarea europeană pentru Sibiu-Pitești. E vorba de miliarde de euro fără de care nu prea avem perspective să închidem coridorul european Nădlac-Constanța”, a scris deputatul USR Cătălin Drulă, pe Facebook.

„Ieșirea lui Răzvan Cuc de azi este încă o mostră de tupeu nerușinat. Nu se poate numi altcumva să reclami că a respins Comisia Europeană aplicația de finanțare pentru Autostrada Sibiu-Pitești pe care chiar tu ai făcut-o. Prost. Mai ales pe partea de mediu. De ani de zile am spus că trebuie ca lumea pregătită și această autostradă și celelalte proiecte complexe (prin relief greu) de infrastructură pe care vrea România să le facă. "Lăsați, domnu' Drulă, că nu ne mai trebuie atâtea studii. Rupem, spargem, dregem. Facem noi repede acum ceva aici pe genunchi, ce ne trebuie atâția specialiști!", a adăugat acesta.

Vezi si: Drumul spre anticipate: poza momentului /  SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.