Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația lui Jair Bolsonaro: totul i se trage de la vizita în SUA

portaldotrono.com
bolsonaro

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a vorbit, marţi, timp de mai multe ore cu Poliţia, în cadrul unei anchete privind presupusa falsificare a unor certificate de vaccinare anti-Covid-19 pentru el şi cercul său apropiat, transmite AFP, informează News.ro.

Bolsonaro, a cărui casă a fost percheziţionată în cadrul aceleiaşi anchete la începutul acestei luni, a sosit la sediul poliţiei federale din Brasilia într-o maşină cu geamuri fumurii şi a plecat patru ore mai târziu, fără să vorbească cu presa, a constatat un fotograf al AFP.

În cele "aproximativ trei ore" de mărturie în faţa poliţiei, fostul preşedinte de extremă dreapta, sceptic faţă de vaccinuri, a negat implicarea în presupusul complot, a declarat pe Twitter consilierul lui Bolsonaro, Fabio Wajngarten.

Bolsonaro "a răspuns la toate întrebările", potrivit lui Wajngarten, şi "a reiterat că nu a fost niciodată vaccinat, că nu avea cunoştinţă de niciuna şi nici de nicio iniţiativă de eventuală falsificare, inserţie sau falsificare a carnetului său de vaccinare, precum şi a celui al fiicei sale".

Bolsonaro știa că utilizează certificate false

Poliţia federală spune că a descoperit o schemă în care un consilier de top al lui Bolsonaro, colonelul de armată Mauro Cid, ar fi apelat la o reţea de contacte în sistemul de sănătate şi în guvern pentru a obţine certificate de vaccinare frauduloase pentru Bolsonaro, fiica preşedintelui, pentru el însuşi, pentru soţia şi fiicele sale şi pentru alţi doi consilieri prezidenţiali.

Poliţia a declarat că există dovezi că Bolsonaro era "pe deplin conştient" de înregistrările frauduloase în sistemul electronic de evidenţă a vaccinărilor al Ministerului Sănătăţii, despre care a spus că aveau ca scop să permită cercului său apropiat anti-vaccin să evite cerinţele de călătorie internaţională şi alte restricţii legate de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.