Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se fumează pipa păcii în PSD Prahova? Cum ar putea să se aranjeze lucrurile/ surse

Alegerile interne din PSD Prahova vor fi cu scântei, pe 18 septembrie 2015, pentru că miza este una extrem de importantă. Cine iese președinte va putea aranja candidaturile de la alegerile locale din 2016, dar și de la cele parlamentare.

Printre cei care doresc să preia șefia organizației se numără senatorul Daniel Savu. În ultimul timp, acesta și-a atacat, în mediul online, mai mulți colegi de partid, pe care i-a făcut interlopi, pe care i-a acuzat de lipsă de onestitate, dar și de înțelegeri secrete cu adversarii politici.

Un discurs admirat de unii, nu mulți la număr, dar care i-a atras, inevitabil, și dușmani.

Așadar, nu pare deloc ciudat că numeroase organizații locale din PSD Prahova nu par să îl prefere ca președinte, ci optează pentru un om ceva mai chibzuit.

Potrivit informațiilor obținute de Ph-online.ro, unul dintre candidații la funcția de președinte al partidului se bucură de susținerea majorității, formată atât din aleși locali, cât și din simpli membri de partid din întreg județul. Este vorba despre primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, relatează și max-media.ro

Și chiar dacă nu poate fi exclusă nicio variantă la votul din 18 septembrie, după cum merg lucrurile, e greu de crezut că se vor întâmpla minuni în câteva zile.

Cum rămâne cu Savu?

Daniel Savu nu este o piesă care poate fi exclusă ușor din peisajul politic. Și, de fapt, nici nu știm dacă se dorește acest lucru.

În pofida scandalului actual, există informații că senatorul PSD poate ajunge candidatul acestui partid pentru funcția de primar al municipiului Ploiești.

A mai făcut-o, în trecut, împotriva lui Andrei Volosevici.

Cine mai candidează și pe unde?

Păi dacă este să dăm crezare zvonurilor, la șefia PSD Prahova, pe lângă cei doi menționați mai sus, ar trage și senatorul Radu Oprea, Alexandru Bănică (din partea organizaţiei de pensionari) şi Andrei Nicolae (din partea organizației de tineret).

La funcția de președinte al PSD Ploiești (alegerile au loc pe 11 septembrie) se înghesuie deputatul Ion Eparu, consilierul local Cristian Ganea și, posibil, dar nu probabil, directorul SGU Ploiești, Constantin Donald.

Se vor înțelege taberele din PSD Prahova?

Asta este o întrebare importantă, pentru că în caz contrar de câștigat va avea PNL Prahova, o structură care acum unește foștii liberali și democrat-liberali, capabilă să obțină un scor excelent în județ.

În plus, un război intern în PSD Prahova nu garantează nimănui că va fi pe liste, fie ele de consilieri județeni, locali sau cele de senatori și deputați.

Așadar, Daniel Savu are două ipoteze de lucru: fie merge înainte și riscă totul, fie ajunge la o înțelegere cu acei colegi cu care s-a certat.

Orice decizie va lua, presa locală și publicul vor savura un conflict care are ca punct terminus (oare?) data de 18 septembrie…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.