Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește Ordonanță de urgență pentru trecerea agenților guvernamentali la CEDO și CJUE de la MAE la Ministerul Justiției

NoBullying
suspendare lovitura politica negocieri

O ordonanță de urgență cu însemnătate aparte se pregătește la Guvern. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO s-a intrat în ultima săptămână în care Guvernul poate emite ordonanțe de urgență în acest domeniu.

O mișcare care se pregătește de mult ar urma să fie făcută în ședința de guvern din această săptămână. Agenții guvernamentali la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) ar urma să fie transferați de la Ministerul Afacerilor Externe la Ministerul Justiției.

Modificarea nu este văzută cu ochi buni de mulți din Ministerul Afacerilor Externe în frunte cu ministrul George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene. Prin plecarea celor doi agenți la Ministerul Justiției el ar rămâne aproape fără atribuții (va mai avea în subordine doar două direcții). În aceste condiții nu ar mira pe nimeni dacă la o eventuală restructurare guvernamentală nu ar rămâne fără portofoliu.

Potrivit documentului consultat de STIRIPESURSE.RO, în cazul agentului la CJUE, partea de avizare  acte normative va rămâne la MAE, iar partea de reprezentare va trece la Ministerul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.