Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătesc concedieri masive la minele Lonea şi Lupeni

reuters
mina. mineri

Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte de concedieri colective la două dintre minele sale – Lonea şi Lupeni, dar se confruntă cu o gravă lipsă de personal la o a treia, cea de la Vulcan. Pentru a suplini lipsa de personal din cadrul diviziei miniere, Complexul Energetic Hunedoara a făcut angajări luna trecută, însă interesul potenţialilor candidaţi a fost sub aşteptări nu s-au putut ocupa toate cele 100 de locuri disponibile. În plus, ar fi nevoie de şi mai mulţi oameni pentru asigurarea producţiei contractate, conform rador.

Ioan Ciubotaru, preşedintele sindicatului de la Mina Vulcan: Nu au fost decât 70 de salariaţi angajaţi pe meseriile de electrician, lăcătuş, miner necalificat. Mai sunt în continuare 30 de locuri disponibile, plus ar fi necesar încă 100.

Pe lângă reducerea personalului, generată de pensionări, Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte pentru noi concedieri colective, după ce minele Lonea şi Lupeni au fost trecute pe programul de închidere.

Viorel Stancu, director general: Numărul stabilit iniţial de persoane va fi mai mic decât 1.086, având în vedere că se duce cu activitatea extractivă Mina Lupeni până la 31 decembrie 2018.

Chiar dacă rămâne cu doar două exploatări miniere, Complexul Energetic Hunedoara nu le poate asigura viabilitatea, în lipsa unui preţ corespunzător de vnzare a cărbunelui. În prezent, Mina Vulcan, care e cea mai productivă, obţine pe tona de cărbune cu un leu mai mult decât costurile de producţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.