Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește o răsturnare totală de situație în coaliție: PSD și PNL negociază un plan de amploare (Surse)

pixabay
boom

În cadrul coaliției PSD-PNL este agitație mare, în special din cauza candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. Acesta ”nu livrează” și nici nu crește în sondaje, ceea ce îi determină pe liderii celor două partide să caute soluții alternative.

PNL și-ar ”găsi fericirea” la Nicușor

Inclusiv cei din PNL recunosc eșecul în alegerea medicului Cătălin Cîrstoiu, dar acum a cam ajuns să se pună problema când va fi schimbat acesta și cu cine urmează să fie schimbat, ne-au precizat surse din PNL.

O tabără cu voci importante din PNL ar favoriza o schimbare de optică și ar îndrepta susținerea către Nicușor Dan, cel pe care liberalii l-au susținut și în 2020. Problema liderilor PNL este că l-au făcut deja praf în discursurile publice pe Nicușor Dan, iar acum ar fi greu de justificat o susținere pentru ”primarul care nu a făcut nimic”.

PSD și-ar ”găsi fericirea” la Piedone

Liderii PSD sunt la fel de convinși de eroarea în alegerea lui Cătălin Cîrstoiu și chiar ar fi propus în coaliție retragerea sprijinului pentru Cîrstoiu și direcționarea susținerii către Cristian Popescu Piedone.

Liberalii nici nu vor să audă de susținerea lui Piedone, ceea ce ar putea duce la o scindare între PSD și PNL.

Văzând poziția celor de la PNL, unii lideri ai PSD suspectează că, de fapt, liberalii îl susțin cu financiar și logistic pe Nicușor Dan, asta pentru că anumiți liberali au interese în companiile controlate de Primăria Capitalei.

De partea cealaltă, cei de la PNL îi suspecteză pe cei de la PSD că ar juca, pe ascuns, în tabăra lui Cristian Popescu Piedone.

Plan de amploare în coaliție

În contextul acestor discuții și mai ales în contextul acestor acuzații, cei de la PSD și PNL au convenit să ia o pauză ”de răcorire”. Spiritele sunt extrem de încinse, dar tocmai din acest motiv se dorește o negociere mai amplă.

Cei de la PSD au propus o variantă prin care să fie acordată susținere pentru Cristian Popescu Piedone, iar liberalii să primească alte tipuri de compensații. Spre exemplu, Piedone ar urma să-și retragă candidatul la Sectorul 1, pentru a-i face pârtie lui George Tuță și ar urma să-l ajute pe acesta în campanie.

De asemenea, se dorește o înțelegere care să favorizeze câștigarea tuturor celor 6 sectoare ale Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.