Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reaprinde cu putere scandalul în Orientul Mijlociu. Emirul Qatarului a părăsit reuniunea Ligii Arabe chiar în timpul discursului secretarului general

twitter
Liga Araba

Emirul Qatarului Tamim bin Hamad Al Thani a plecat prematur duminică de la cel de al 30-lea summit al Ligii Arabe de la Tunis, a anunţat agenţia oficială de ştiri din emirat QNA, fără a furniza vreo explicaţie pentru această plecare, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Sondaj CURS - Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar în scădere bruscă de viteză. Creștere ușoară Tăriceanu, scădere Dragnea. Cioloș stagnează

Emirul a plecat de la reuniune "după ce a asistat la ceremonia de deschidere", potrivit QNA, care nu a furnizat niciun alt detaliu.

În contextul în care mai mulţi lideri tocmai făcuseră apel la depăşirea neînţelegerilor, el a plecat în timpul discursului secretarului general al Ligii, Ahmed Abul Gheit, şi "a părăsit Tunisia", a declarat la rândul său pentru AFP un responsabil tunisian sub acoperirea anonimatului.

Emiratul bogat în resurse de gaz este în centrul unui conflict diplomatic din iunie 2017, în care de cealaltă parte se află mai multe ţări arabe, cu Arabia Saudită în prim-plan.

Riadul, dar şi Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Egipt, au rupt relaţiile cu Doha, impunând o blocadă economică şi diplomatică.

Vezi și: Sondaj CURS - PSD domină scena. PNL și ALDE se consolidează. Revenire de formă la PMP. Alianța 2020 (USR+PLUS) nu confirmă încă

Riadul şi aliaţii săi acuză Qatarul că nu se distanţează suficient de Iran, putere regională şiită rivală Arabiei Saudite sunite, şi că susţine grupurile islamiste radicale, ceea ce Doha infirmă. Nicio tentativă de reconciliere nu a reuşit până în prezent, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.