Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se solicită revizuirea Strategiei Naționale de Apărare. Eliminare importantă din categoriile de risc

www.telegraph.co.uk
traficant droguri

CIADO Romania solicită revizuirea Strategiei Naționale de Apărare, fiindcă Noua Strategie propusă de Consiliul Suprem de Apărare a Țării in materie de trafic și consum de droguri, este „plină de generalități, ezitări” și oentru că tratează „traficul si consumul de droguri din România ca inexistent”.

„Dacă in mandatele ex președintelui Traian Băsescu, traficul si consumul de droguri erau prevăzute ca situatii de risc, amenintare sau vulnerabilitate, în noua Strategie au fost eliminate”, a adugat CIADO România.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

„Romănia are deja trei Rapoarte consecutive privind prevalențele la consumul de droguri ale Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie, ce indică creșteri ale prevalențelor pe toate categoriile de vârstă și la cele mai multe grupe de droguri. Deasemenea, pe segmentul de vârstă 16 ani, ultimul studiu efectuat arată o prevalență de 10 %, iar in rândul studenților 21 %. Să considerăm că 5,8 % consumatori ocazionali de droguri pe segmentul 15-64 ani (700.000 persoane) dar și procentele din rândul populației tinere 16 ani sau procentul studenților ca și consumatori ocazionali de droguri, nu reprezintă cifre ingrijorătoare pentru siguranța națională? Faptul că Strategiile Naționale Antidrog 2005-2012 si 2013-2020, Planurile de Acțiune, Programele de Interes Național sunt rateuri dovedite pe toate liniile de aplicare, nu sunt suficiente argumente ca traficul și consumul de droguri să reprezinte risc si amenințare la securitatea națională? Opinăm că acest mod de tratare a problematicii traficului și consumului de droguri, poate reprezenta o formă de incurajare a dezvoltării acestui segment ce ține de criminalitatea organizată”, se arată într-un comunicat de presă CIADO România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.