Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sean Ono Lennon a creat un 'copac al dorinţelor' virtual pentru a 90-a aniversare a mamei sale, Yoko Ono

Getty Images
john lennon yoko ono

Sean Ono Lennon, fiul lui Yoko Ono şi al lui John Lennon, a creat un ''copac al dorinţelor'' virtual pentru a marca cea de-a 90-a aniversare a mamei sale, sărbătorită sâmbătă, şi încurajează oamenii să planteze copaci adevăraţi în cinstea ei, scrie The Guardian.

De când a creat prima ei instalaţie-copac în 1996, Ono a strâns aproape două milioane de urări din peste 200 de copaci ai dorinţelor amplasaţi în 35 de ţări. Oamenii sunt invitaţi să scrie dorinţe persoanele pentru pace pe care să le lege apoi de câte o ramură, potrivit Agerpres.

''Când eram copilă în Japonia, mergeam la templu şi scriam o urare pe o bucată de hârtie subţire după care o legam în jurul ramurii unui copac'', a spus ea. De la distanţă, dorinţele ''arătau asemenea unor flori albe''.

Sean Ono Lennon, fiul lui Yoko Ono şi John Lennon, a lansat un site, wishtreeforyokoono.com, ''pentru a oferi lumii întregi şansa de a-şi pune o dorinţă''.

''Mamei mele îi place să îmbrăţişeze copaci la propriu. Dacă trecem vreodată pe lângă vreun copac care simbolizează ceva, ea se opreşte inevitabil şi îmbrăţişează copacul cu un entuziasm incredibil'', a spus el.

''Întrucât nouă este un număr foarte special în universul ei, m-am gândit să facem ceva special pentru cea de-a 90-a ei aniversare. Aşa că am făcut un copac al dorinţelor virtual, asemenea copacilor-dorinţă pe care ea îi creează deseori pentru muzee şi galerii'', a mai spus el.

''Am vrut să ofer lumii întregi oportunitatea de a-i transmite o urare şi de a planta un arbore în cinstea ei. Puneţi-vă o dorinţă! Plantaţi un copac! Uraţi-i lui Yoko 'La mulţi ani!'. E atât de simplu'', a mai spus el.

Printre celebrităţile care au transmis urări înainte de lansarea site-ului programată pentru sâmbătă se numără fostul component The Beatles Ringo Star; Julian Lennon, fiul lui John cu prima lui soţie, Cynthia; starul rock Elton John şi soţul lui, David Furnish; vedeta Oasis Liam Gallagher; fotografa Annie Leibovitz; compozitorul de film David Arnold; şi basistul de la Manfred Mann, Klaus Voormann.

Yoko Ono, cântăreaţă şi activistă pentru pace, a fost căsătorită cu John Lennon din 1969 până pe 8 decembrie 1980, când muzicianul a fost împuşcat mortal pe stradă în faţa apartamentului din New York al cuplului.

A fost realizat un nou documentar despre săptămâna în care Lennon şi Ono au fost gazdele Mike Douglas Show, un program de televiziune vizionat de circa 40 de milioane de persoane săptămânal în 1972.

''Această săptămână din 1972, când John Lennon şi Yoko Ono au deturnat pur şi simplu televiziunea şi au prezentat cele mai strălucite minţi şi vise ale generaţiei lor către cea mai largă audienţă de masă posibilă - ceea ce era cunoscut atunci ca 'Middle America' -, momentul de maximă expunere a contraculturii'', a declarat pentru Variety Erik Nelson, directorul Daytime Revolution.

În cadrul emisiunii respective, Lennon şi Ono au discutat subiecte precum emanciparea femeilor, deteriorarea mediului înconjurător şi violenţele săvârşite de poliţie. Printre invitaţi s-au numărat liderul Black Panther, Bobby Seale, activistul politic Ralph Nader şi comedianul George Carlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.