Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seară de poezie cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, pe 15 decembrie, la Teatrul Naţional

https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/in-constanta-se-reorganizeaza-traficul-pentru-piesa-lui-horatiu-malaele-606414.html
Horațiu Mălăele

"La steaua", primul spectacol din seria "Cuvinte, necuvinte..." în care Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, va putea fi văzut, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale", pe 15 decembrie, de la ora 20,00, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

"Poezia este felul omului de a zbura. Sau. Locuim împreună în acest spectacol pentru că noi credem, ca şi dumneavoastră, că poezia este felul omului de a zbura. Sau. Actorul şi Poezia sunt neamuri. Sau. Ovidiu Genaru spune că 'o lume fără poezie e sortită frigului'. De acord", a afirmat Horaţiu Mălăele.

În centrul evenimentului se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme - dragostea. Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecţia ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul "Aplauze pentru poet", informează Agerpres.

"Poezia e visul cel mai ascuns al omului", a spus şi Emilia Popescu.

Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituţie şi un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea, se precizează în comunicat.

Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, iar regia muzicală de Oltea Şerban-Pârâu.

Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.