Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Vettel a fost confirmat la Racing Point, din sezonul 2021

vettel

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, a fost confirmat la Racing Point, din sezonul 2021, când echipa de la Silversone, fostă Force India, îşi va schimba din nou numele, în Aston Martin, potrivit news.ro.

"Sunt încântat să împărtăşesc această veste interesantă despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să anunţ că voi deveni pilot Aston Martin în 2021. Este o nouă aventură pentru mine cu un constructor de automobile cu adevărat legendar. Am fost impresionat de rezultatele pe care echipa le-a obţinut anul acesta şi cred că viitorul pare şi mai luminos. Energia şi angajamentul lui Lawrence (n.r. - Stroll) faţă de sport sunt inspiratoare şi cred că putem construi împreună ceva foarte special. Încă am atât de multă dragoste pentru Formula 1 şi singura mea motivaţie este să concurez în partea din faţă a grilei. Să fac acest lucru cu Aston Martin va fi un privilegiu imens", a declarat Vettel.

"Toată lumea de la Silverstone este extrem de încântată de această veste. Sebastian este un campion dovedit şi aduce o mentalitate câştigătoare care se potriveşte cu propriile noastre ambiţii pentru viitor, ca Aston Martin F1 Team. Într-o după-amiază de sâmbătă sau duminică, Sebastian este unul dintre cei mai buni din lume şi nu mă pot gândi la un pilot mai bun care să ne ajute şi să ne ducă în această nouă eră. El va juca un rol semnificativ în trecerea acestei echipe la nivelul următor", a declarat şeful Racing Point, românul Otmar Szafnauer.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

Liber de la finalul anului după ce Ferrari nu i-a prelungit înţelegerea, Sebastian Vettel, 33 de ani, îl va înlocui la Racing Point pe mexicanul Sergio Perez, căruia i-a fost reziliat contractul scadent în 2022.

Vettel a câştigat titlurile mondiale în perioada 2010-2013, cu Red Bull. El a mai concurat la Sauber şi Toro Rosso. Germanul are 53 de grand prix-uri câştigate, în 248 de starturi.

El era la Ferrari din 2015 şi a fost vicecampion mondial, în 2017 şi 2018. În acest sezon, Vettel ocupă locul 13 în clasamentul general al piloţilor, cu 16 puncte, în opt etape. Colegul său, Charles Leclerc, ocupă locul 7, cu 45 de puncte, în timp ce liderul clasamentului, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a acumulat 164 de puncte.

Sebastian Vettel va fi coleg în 2021 cu canadianul Lance Stroll, fiul patronului echipei, miliardarul Lawrence Stroll. Locul germanului la Ferrari va fi luat de Carlos Sainz jr, acum la McLaren-Renault.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.