Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secetă prelungită în județul Arad - Unele localități au început să raționalizeze apa

dezechilibrenaturale.blogspot.ro
seceta desertificare desert

Compania de Apă Arad va raţionaliza apa în trei localităţi, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate, invocând seceta prelungită şi totodată lansând un apel către populaţie să folosească apa cu responsabilitate, potrivit Agerpres.

Apa potabilă va fi raţionalizată, începând de miercuri, în localităţile Gurba, Şicula şi Chereluş. În aceste zile, furnizarea va fi întreruptă în intervalul orar 09:00 - 12:00 şi 18:00- 21:00 "pentru refacerea rezervei de apă, în condiţii de secetă accentuată".

"Compania de Apă Arad reaminteşte utilizatorilor că, în special în perioadele secetoase, apa trebuie folosită cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer. Folosirea apei în alte scopuri duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă iar acest lucru poate determina dificultăţi în asigurarea unui nivel de apă care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal", a transmis compania.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare meteo cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru patru judeţe din vestul ţării: Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş. Temperaturile maxime vor fi de 35 - 36 de grade, iar în zilele următoare, până vineri, valul de căldură va cuprinde toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.