Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat adjunct al SUA: 'Totul indică faptul că Vladimir Putin va face uz de forţa militară până la jumătatea lunii februarie'

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Statele Unite se aşteaptă ca Rusia să poată face ''uz de forţa militară'' împotriva Ucrainei într-un fel sau altul, ''poate'' până la jumătatea lunii februarie, a declarat miercuri secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, relatează AFP şi Reuters.

''Totul indică'' faptul că preşedintele rus Vladimir Putin ''va face uz de forţa militară la un moment dat, poate de acum până la mijlocul lunii februarie'', a menţionat Wendy Sherman, dând asigurări că nu ştie dacă şeful statului rus a luat ''decizia finală'' de a trece la ofensivă.

Citește și: Ambasada SUA la Kiev le cere cetăţenilor americani să se pregătească imediat de plecare din Ucraina

''Nu ştiu ce se petrece în capul preşedintelui Putin. Există o singură persoană care ştie şi acesta este însuşi preşedintele Putin'', a explicat Sherman într-o conversaţie video cu Yalta European Strategy, un grup de reflecţie consacrat ''viitorului european al Ucrainei''. ''Cred că nici măcar oamenii din jurul lui nu ştiu ce o să facă el în final'', a apreciat ea, informează Agerpres.ro.

Numărul doi al diplomaţiei americane a afirmat, de asemenea, că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care se deschid la începutul lunii februarie în cadrul unei ceremonii la care ar urma să participe şi preşedintele rus, ar putea ''avea un impact asupra calendarului şi gândirii sale''.

Citește și: Un înalt responsabil al Parlamentului rus îndeamnă Moscova să livreze arme separatiştilor proruşi din estul Ucrainei

''Ştim cu toţii că Jocurile de la Beijing încep pe 4 februarie, cu ceremonia de deschidere, şi este de aşteptat ca preşedintele Putin să fie acolo. Cred că probabil preşedintele Xi Jinping nu ar fi entuziasmat dacă Putin ar alege acel moment pentru a invada Ucraina'', a argumentat Wendy Sherman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.