Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, face apel la 'încetarea ostilităţilor' în Nagorno-Karabah

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut din nou vineri ''o încetarea imediată a ostilităţilor'' în Nagorno-Karabah, unde luptele se intensifică, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, secretarul general al ONU ''regretă profund că părţile beligerante continuă operaţiunile militare, în pofida solicitărilor puternice şi repetate din partea comunităţii internaţionale (...) de încetare a focului'', potrivit agerpres.ro.

Citește și: Procurorii DIICOT, percheziții de amploare la o grupare specializată în trafic de persoane

"Nu există o soluţie militară la acest conflict", a subliniat el într-un comunicat. ''Continuarea ostilităţilor nu va face decât să crească suferinţa umană. Dialogul este singura modalitate de a obţine o rezolvare durabilă a conflictului'', a adăugat el.

Antonio Guterres ''cere tuturor părţilor să respecte drepturile omului şi dreptul internaţional'' şi ''aminteşte liderilor ambelor părţi că civilii şi infrastructurile civile trebuie protejate în orice moment'', se arată în comunicat.

Cel puţin 28 de combatanţi sirieni pro-turci au fost ucişi în confruntările reizbucnite în urmă cu aproape o săptămână între separatişti armeni şi armata azeră, susţinută de Ankara, în regiunea Nagorno-Karabah, a indicat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală, cu sediul la Londra dar care dispune de o reţea vastă de informare în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.