Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sedentarismul CREȘTE șanse de MOARTE în infectarea cu COVID: majoritatea pacienților de la ATI nu făceau mișcare

www.hutui6.com
alergare, sport, jogging

Verdict alarmant al specialiștilor. Riscul de forme grave și chiar de deces în cazul infectării cu coronavirus este mai mare în rândul celor care nu fac mișcare. Conform statisticilor, mai bine de jumătate din români nu fac mișcare.

Sedentarismul provoacă forme grave de COVID-19, arată un studiu publicat de Jurnalul britanic de Medicină Sportivă, citat debusinesstoday.in. Peste 97% dintre pacienţii internaţi la terapie intensivă nu au făcut mişcare în ultimii doi ani, înaintea pandemiei de COVID-19. De asemenea, 98% dintre aceştia au murit din cauza noului coronavirus.

Cercetătorii susţin că lipsa de activitate fizică este un factor de risc mai mare decât fumatul, hipertensiunea sau cancerul.

„Activitatea fizică combate un factor care ştim foarte bine că dictează şi ritmul de infecţie şi severitatea infecţiei şi care se numeşte obezitate. În practică într-adevăr persoanele supraponderale sunt un eşantion reprezentativ în ceea ce se depistează cu astfel de infecţie şi cu prezenţa în ATI. Sedentarismul este încurajat de tot ce s-a întâmplat în perioada pandemiei pentru că toţi cei care sunt supuşi carantinării stau mult mai mult acasa, petrec mai mult timp in fata ecranelor, mănâncă suplimentar şi se mişcă mai puţin”, a declarat medicul pneumolog Florin Mihălţan, conform Observatornews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.