Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul Ministerului de Interne, clădirea din care a fugit Nicolae Ceaușeșcu, va fi reabilitat

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Ministerul Afacerilor Interne anunţă pe SICAP licitaţie în vederea reabilitării şi modernizării imobilului din Piaţa Revoluţiei nr. 1A, la o valoare totală estimată de 255.294.462 lei, prin fonduri europene, anunță agerpres.

Sursa de finanţare este Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 60%, perioada de garanţie a lucrărilor 15%, demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obţinerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitaţi 10%, calificarea şi experienţa profesională a personalului desemnat pentru executarea contractului 15%.

Durata contractului este de 39 de luni.

Ofertanţii trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2019, 2020, 2021) de cel puţin 250.000.000 lei fără TVA. Vor prezenta, de asemenea, lista lucrărilor realizate în ultimii cinci ani, din care să reiasă că au fost executate lucrări similare în valoare cumulată de minimum 150.000.000 lei fără TVA, la nivelul a maximum cinci contracte.

Termen pentru primirea ofertelor: 2 august.

În noiembrie 2021, MAI anunţa începerea activităţilor în cadrul proiectului "Reabilitare şi modernizare imobil din Piaţa Revoluţiei nr. 1A".

Ministerul Afacerilor Interne a încheiat pe 20 mai 2021 un contract de finanţare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional.

"Proiectul va fi derulat în municipiul Bucureşti, în perioada 20 mai 2021 - 31 decembrie 2023, având o valoare totală 322.146.717,28 lei, din care 92.792.681,60 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Regional (POR), iar 23.198.170,40 lei este cofinanţarea proprie de la bugetul de stat. La aceste sume se adaugă contribuţia de la bugetul de stat, în valoare de 206.155.865,28 lei", reieşea din comunicatul postat pe pagina mai.gov.ro, în noiembrie 2021.

Conform aceleiaşi surse, obiectivele proiectului sunt eficientizarea energetică a imobilului prin: scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu minim 70%, scăderea consumului anual de energie primară cu minim 75%, scăderea consumului anual de energie finală din surse neregenerabile cu minim 75%, scăderea consumului anual specific de energie primară pentru încălzire/răcire din surse neregenerabile cu minim 75%, utilizarea de energie primară din surse regenerabile.

Alte obiective sunt: modernizarea clădirii şi creşterea calităţii exploatării spaţiilor de birouri în suprafaţă de 15.083 mp din total suprafaţa utilă a clădirii de 31.844 mp; creşterea securităţii clădirii prin implementarea măsurilor din evaluarea de risc; sporirea accesibilităţii clădirii pentru persoanele cu dizabilităţi; valorificarea simbolisticii istorice a imobilului prin reabilitarea şi restaurarea valorilor arhitecturale ale faţadelor, restaurarea spaţiilor interioare cu valoare istorică, realizarea unui circuit muzeal care să conţină valorile istorico-simbolice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.