Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful CCR surprinde o ţară întreagă: Ce pasiuni şi ce hobby-uri are Augustin Zegrean

Şeful Curţii Constituţionale suprinde o ţară întreagă. L-am văzut mereu doar în haina magistratului, dar niciodată nu am ştiut pasiunile omului Augustin Zegrean. Aici surprinde preşedintele CCR.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă sfârşitul guvernului Cioloş: 'E o chestiune de săptămâni'

Redevine un om simplu, detaşat de responsabilităţi, o persoană care din când în când mai merge într-un club, bea o bere şi ascultă rock, citeşte sau se ocupă de grădinărit. „Am 61 de ani şi prin ’70, când cânta Phoenix, eu locuiam în Timişoara. Toţi tinerii pe atunci asta făceau, ascultau rock, pentru că începuseră să apară şi la noi discuri cu Beatles, Rolling Stones şi după aceea Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floyd, multe... Le ştiu pe toate. Le recunosc şi melodiile. Pe Nicu Covaci îl ştiu de mai curând, pe atunci era greu de abordat, fiind vedetă. Toţi erau vedete şi erau incredibil de iubiţi. Am văzut recent un film despre Queen, despre Freddie Mercury, un documentar excepţional, în care apar ceilalţi colegi din trupă care mai trăiesc. Am auzit că vin anul viitor să concerteze la noi, dar fără Freddie Mercury vin degeaba. Nu mă voi duce să-i văd. Dacă nu au venit când eram eu tânăr şi ei tot tineri, acum, când sunt bătrâni şi ramoliţi, degeaba vin, nu mă interesează. Uite, de exemplu, am văzut de la fereastră concertul lui Roger Watters şi nu... adică la 70 de ani să stea acasă”, surpinde Zegrean.

Citeşte şi: Percheziţii DNA acasă la un milionar celebru

Şi asta nu e tot. Zegrean a dezvăluit că avea părul lung, dar doar „atât de lung cât prevedea legea”, pentru că un coleg de-al lui fusese săltat de miliţie şi tuns la chelie. Rock mai asculta şi la postul de radio Europa Liberă şi îşi aminteşte cu nostalgie de topul de duminică, realizat de Cornel Chiriac, unul dintre cele mai bune din întreaga lume. Despre trupele contemporane este mai rezervat: „Îi ştiu pe mulţi, dar e mai greu cu ceea ce cântă ei acum, heavy metal, underground. Îmi e greu să îi ascult, prea multă gălăgie, mai puţină muzică şi foarte mult zgomot. Sunt şi trupe moderne care îmi plac; ascult cu plăcere orice fel de muzică, dar la suflet este muzica tinereţii mele. Manele nu ascult. Dacă ar fi muzică turcească, aş asculta, dar la manele mă enerveză foarte tare textele, sunt idioate, cu duşmani, cu valută.”

Citeşte şi: Cristoiu îl ironizează pe Buşoi: 'E pe post de Carmen Iohannis'

Când se duce la ţară, la Bistriţa, Augustin Zegrean se ocupă cu grădinăritul. Are o mică livadă pe care o îngrijeşte cu drag, iar din fructe soţia sa pregăteşte dulceţuri, compoturi şi alte cele. Face şi ţuică, dar anul acesta „nu s-a făcut nicio prună. O să fac din mere, asta e”, a mărturisit Zegrean.

Şeful CCR arată că nu e străin deloc nici de lumea teatrului. „Am citit nouă cărţi de Andrei Makine, este foarte bun. Eram curios să văd cum a fost comunismul în Rusia. A fost la fel ca la noi. Mie mi se pare că românii nu scriu destul despre comunism, s-a tot vorbit despre literatura de sertar, dar se pare că nu a existat. Mai şi recitesc, tocmai ce am reluat «Toamna Patriarhului», de Márquez”, a spus Augustin Zegrean, conform ziaruluiring.

Vezi şi: Ce a ajuns să facă Augustin Zegrean, șeful CCR: Unii sunt cu caprele, eu sunt cu...

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.