Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful IGSU, Dan-Paul Iamandi: 'Depunem eforturi pentru a completa deficitul de personal'

IGSU

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Dan-Paul Iamandi, a declarat miercuri, la bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, că pe fondul eforturilor de completare a schemei de personal, instituţia a promovat un proiect de memorandum pentru a putea înfiinţa posturi de gradaţi voluntari, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

"Nivelul de încadrare zicem noi că este bun, dar depunem în continuare eforturi pentru a fi şi mai bun. După cum probabil ştiţi, IGSU, cu structurile din teritoriu, a pierdut în jur de 13 sau 14.000 de indicatori, care nu s-au mai întors şi a trebuit să ne reconfigurăm şi să facem faţă în condiţiile actuale. De aceea, astăzi, avem acest procent de încadrare, care spunem noi că este bun, în jur de 90-95%. Depunem eforturi pentru a completa şi acest deficit de personal. Astfel, în ultimii ani avem câte două promoţii pe an de subofiţeri, însumând cam 600 de absolvenţi care completează locurile. De curând, am promovat un proiect de memorandum pentru a putea înfiinţa nişte posturi de gradaţi voluntari, care vor fi foarte bune dacă se va reuşi acest lucru, va fi o forţă bună pentru structurile noastre profesioniste", a afirmat generalul Iamandi.

Acesta a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş să încerce să ţină cât mai mult oamenii în structură.

În privinţa angajaţilor civili de la centrele zonale SMURD, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi a precizat că a dat aviz pozitiv unui proiect de lege depus în Parlament pentru preluarea acestor echipaje de către IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.