Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire BOMBĂ într-o curte din judeţul Vrancea. Autorităţile au intrat pe fir

monitorulvn.ro
mine antipersonal

Peste treizeci de mine antipersonal au fost descoperite în curtea unui localnic din comuna Boloteşti, judeţul Vrancea, în timpul săpăturilor pe care le făcea pentru amenajarea unei fose septice. Muniţia a fost preluată de pirotehnişti pentru distrugere controlată, potrivit Monitorul de Vrancea

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Vrancea, căpitan Cristina Duţă, echipa pirotehnică a fost anunţată, marţi, că în curtea unui cetăţean din satul Ivănceşti, comuna Boloteşti, s-a descoperit muniţie neexplodată.

Citeşte şi: UPDATE: Dmitri Rogozin, declarat PERSONA NON-GRATA în Republica Moldova

Specialiştii pirotehnişti s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat trei mine antipersonal, descoperite în timp ce se efectuau săpături în curtea casei pentru amenajarea unei fose septice.

Din cauza vizibilităţii reduse în urma instalării întunericului, s-au luat măsuri de sistare a lucrărilor şi de izolare a zonei, planificându-se finalizarea misiunii pentru ziua de miercuri, fiind indicii că mai există elemente de muniţie.

Zona a fost cercetată cu detectorul de metale în cursul zilei de miercuri şi s-au făcut în continuare săpături de pirotehnişti, în total identificându-se 32 de mine antipersonal.

Deşi provin din timpul primei conflagraţii mondiale, acestea se aflau în stare bună de conservare, fiind îngropate la circa 1-1,5 m adâncime în pământ.

Citeşte şi: UPDATE: Poliţia de Frontieră, la un pas de BLOCAJ. Aproape TOŢI şefii vor să iasă la pensie

Elementele de muniţie neexplodată au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

”Deşi majoritatea acestor elemente sunt în stare avansată de deteriorare, ele pot fi încă active şi pot provoca importante pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti. De aceea, cetăţenii trebuie să anunţe de urgentă prin numărul unic de urgenţă 112 identificarea acestor elemente, să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate, să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe, să nu desfacă sau să predea muniţii neexplodate la agenţii economici specializaţi pentru valorificarea ca deşeuri metalice şi să să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente”, a precizat reprezentantul ISU Vrancea.

Alte trei elemente de muniţie rămase neexplodate, respectiv un proiectil exploziv de calibru 152 milimetri şi două proiectile perforante de calibru 76 milimetri au fost ridicate, la începutul acestei săptămâni, din localităţile Moviliţa, Mărăşeşti şi Năneşti.

Citeşte şi: Sorin Frunzăverde, operat de URGENȚĂ în Germania! Acuzaţii BOMBĂ: Medicii români l-ar fi diagnosticat GREŞIT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.