Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alertă al premierului Finlandei: 'Europa este în prezent prea dependentă de China'

caleaeuropeana.ro
Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei

Europa este în prezent prea dependentă de China în ceea ce privește tehnologiile și ar trebui să se ferească de această dependență, a declarat joi premierul finlandez Sanna Marin.

"Să fim sinceri, avem deja vulnerabilități. Vedem acest lucru atunci când ne uităm la cipuri sau semiconductori, suntem prea dependenți", a spus Marin, vorbind la Slush, un eveniment anual dedicat startup-urilor din Helsinki, potrivit Reuters.

Marin a spus că Europa are de învățat lecții de pe urma dependenței sale de energia rusească, care a dus la criza energetică actuală din Europa, precum și la lipsa de provizii medicale constatată în timpul pandemiei COVID.

"Trebuie să ne asigurăm că avem capacitățile și cunoștințele necesare pentru a construi aceste tehnologii și să nu depindem de China și de alte țări autoritare care au o logică diferită de cea a țărilor democratice", a spus Marin.

Marin a îndemnat Europa să investească mai mult în propria dezvoltare a noilor domenii tehnologice, cum ar fi inteligența artificială și informatica cuantică.

"Mă îngrijorează cu adevărat această parte tehnologică, deoarece mă tem că facem aceleași greșeli cu tehnologia și soluțiile digitale și, de asemenea, cu materiile prime de care avem nevoie pentru a construi aceste tehnologii", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.