Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul dat de ONU: Hezbollah ar putea să intervină în următoarele ore în Israel / Ordin de retragere pentru forțele de menținere a păcii

Hezbollah

Semnalul dat de ONU: Hezbollah ar putea să intervină în următoarele ore în Israel / Ordin de retragere pentru forțele de menținere a păcii

Forțele ONU de menținere a păcii din sudul Libanului au primit ordin să se retragă și să se adăpostească în bazele lor principale, pe măsură ce se teme că Hezbollah s-ar putea ciocni cu forțele Israelul din zonă, transmite Visegrad 24.

De asemenea, cu puțin timp în urmă, Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) susțineau că sunt îngrijorate de un posibil atac care ar putea veni dinspre nordul Libanului sau din Siria.

"Suntem pregătiți în nord în cazul în care există vreo facțiune palestiniană, în cazul în care vor decide să intre pe acolo. Vom fi pregătiți, suntem pregătiți pentru asta", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), Richard Hecht.

Context

  • Cel puțin 160 de palestinieni au fost uciși în Gaza și peste 1.000 de răniți, potrivit autorității palestiniene de sănătate, după ce Israelul a lansat atacuri ca răzbunare la ofensiva surpriză a Hamas pe teritoriul israelian.
  • Oficialii israelieni din domeniul sănătății spun că cel puțin 40 de israelieni au fost uciși și 750 au fost răniți din cauza atacurilor Hamas.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că țara sa este „în război”, în timp ce oficialii palestinieni spun că încetarea ocupării israeliene a teritoriului lor este singura garanție pentru „securitate, stabilitate și pace” în regiune.
  • SUA spun că vor depune eforturi pentru a se asigura că Israelul „are ceea ce are nevoie pentru a se apăra”, iar Marea Britanie, UE și Ucraina au condamnat atacurile Hamas asupra Israelului.
  • Un consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Hosseini Khamenei, spune că Iranul a sprijinit atacul palestinienilor. Grupul armat libanez Hezbollah a mai spus că este „în contact direct cu conducerea rezistenței palestiniene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.