Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră – Hamas: 'Suntem pregătiți pentru cel mai rău scenariu: o invazie terestră! Va fi foarte bine pentru noi, pentru a decide sfârșitul acestei bătălii'

hamas

Ultimă oră – Hamas: 'Suntem pregătiți pentru cel mai rău scenariu: o invazie terestră! Va fi foarte bine pentru noi, pentru a decide sfârșitul acestei bătălii'

Un membru de rang înalt al grupării palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a declarat că grupul militant care conduce Gaza este pregătit "pentru toate opțiunile, inclusiv pentru un război și o escaladare la toate nivelurile".

"Suntem pregătiți pentru cel mai rău scenariu, inclusiv pentru o invazie terestră, ceea ce va fi foarte bine pentru noi pentru a decide sfârșitul acestei bătălii" - a declarat sâmbătă al-Arouri pentru Al Jazeera Arabic, informează Rador Radio România. Al-Arouri a afirmat că sunt în curs de desfășurare "eforturi internaționale și regionale intense" pentru a pune capăt crizei, "dar acum nimic nu va fi mai important decât bătălia".

Între timp, Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a Hamas, au afirmat sâmbătă că încă se luptă în 25 de locații. De asemenea, gruparea a precizat într-o declarație că există confruntări în curs de desfășurare la baza militară Re'im, în apropiere de punctul de trecere a frontierei de nord a Gaza cu Israelul.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat sâmbătă că "bătălia" grupării Hamas "s-a mutat în inima entităţii sioniste" şi că atacul palestinienilor, numit Operaţiunea Furtuna Al-Aqsa, a început în Gaza şi se va extinde în Cisiordania, la Ierusalim. Adresându-se ţărilor arabe, Ismail Haniyeh a declarat: "Israelul nu vă poate oferi nicio protecţie".

Context

  • Cel puțin 160 de palestinieni au fost uciși în Gaza și peste 1.000 de răniți, potrivit autorității palestiniene de sănătate, după ce Israelul a lansat atacuri ca răzbunare la ofensiva surpriză a Hamas pe teritoriul israelian.
  • Oficialii israelieni din domeniul sănătății spun că cel puțin 40 de israelieni au fost uciși și 750 au fost răniți din cauza atacurilor Hamas.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că țara sa este „în război”, în timp ce oficialii palestinieni spun că încetarea ocupării israeliene a teritoriului lor este singura garanție pentru „securitate, stabilitate și pace” în regiune.
  • SUA spun că vor depune eforturi pentru a se asigura că Israelul „are ceea ce are nevoie pentru a se apăra”, iar Marea Britanie, UE și Ucraina au condamnat atacurile Hamas asupra Israelului.
  • Un consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Hosseini Khamenei, spune că Iranul a sprijinit atacul palestinienilor. Grupul armat libanez Hezbollah a mai spus că este „în contact direct cu conducerea rezistenței palestiniene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.