Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Florin Cîțu: 'Cererea pentru înființarea Comisiei de anchetă a execuției bugetare pe 2018 a fost trimisă la Comisia de regulament'

Facebook
Florin Cîțu

Senatorul Florin Cîțu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cererea pentru înființarea Comisiei de anchetă a execuției bugetare pe 2018, a fost trimisă la Comisia de regulament. Cîțu a declarat că o decizie din partea comisiei de regulament va fi anunțată, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

În expunerea de motive pentru înființarea comisiei de anchetă se arată: „Raportul de țară pentru 2018, publicat de către Comisia Europeană, arată că există suspiciuni de manipulare și falsificare a datelor execuției bugetare în anul 2018. Scopul acestor manipulări și falsificări este acela de a reduce artificial deficitul bugetar pe cash în 2018 sub pragul de 3% din PIB.”

Totodată, în expunerea de motive este precizat faptul că Guvernul a modificat cifrele veniturilor estimate și celor încasate, de la 9 miliarde la 10,4 miliarde de lei.

„Datele care au stat la baza rectificării bugetare din august 2019 au fost modificate față de cele aprobate în legea bugetului de Stat. Au fost scăzute de veniturile programate a fi încasate, modificare care a dus la creșterea deficitului bugetar pentru prima jumătate a lui 2019, față de care era aprobat legea bugetului de stat. Această modificare la permis Guvernului spună că execuția bugetară pe primele șase luni este mai bună decât cea programată și asta se poate justifica o rectificare bugetară pozitivă. În același timp, modificarea datelor aprobat de la bugetul de stat au dus la creșterea diferenței dintre veniturile estimate și cele încasate de la 9 miliarde la 10.4 miliarde de lei.”, este explicat în expunerea de motive.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea

Scopul anchetei este verificarea condițiilor în care s-au efectuat rectificările bugetare pe 2018 și 2019.

„Există dovezi că datele execuțieiÎncetare bugetare în 2018 și ale rectificării bugetare din 2019 au fost falsificate. Ancheta are ca scop verificarea condițiilor în care s-au efectuat rectificările bugetare în 2018 și 2019 și a execuției bugetare în 2018, de către Guvernul României.”, este motivat în document.

Afirmaţiile liberalului vin în contextul în care Guvernul a anunţat că va adopta, luni, în şedinţă, cele două proiecte de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale de stat pe 2019, la o săptămână după ce au fost publicate de Ministerul Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.