Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurentiu Mihai: 'Vlad Voiculescu trebuie să plece! Sunt prea multe și prea grave greșelile sale'

facebook.com
Alfred Laurentiu Mihai

Senatorul PSD Alfred Laurentiu Mihai afirmă că Vlad Voiculescu trebuie să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, acesta nefiind un reformator, ci un demnitar care o ţine din greşeală în greşeală. Senatorul social-democrat prezintă şi o serie de motive pentru care Voiculescu trebuie să plece.

"Vom depune o noua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu trebuie să plece! Sunt prea multe și prea grave greșelile sale. Vlad Voiculescu nu este un reformator și-n nici un caz nu este omul potrivit să treacă România prin actuala criză medicală.

Deși este a 2-a moțiune simpla ne facem datoria ca și partid de Opoziție și denunțăm managementul dezastruos al mandatului Voiculescu la Sănătate.

Indiferent însă de rezultatul moțiunii, responsabilitatea deplină aparține Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR, în special premierului Cîțu, dar și președintelui Iohannis. Aceștia sunt responsabili pentru fiecare eșec al lui Voiculescu, pentru toate suferințele provocate de deciziile sale absurde.

Doar câteva din motivele pentru care Vlad Voiculescu trebuie să plece:

- Nu există nicio justificare pentru evacuarea intempestivă a spitalului Foișor, noaptea, ca hoții.

- Eșecul grav în privința creșterii numărului de paturi ATI. Mai mult, a ținut în stare de nefuncționare spitalele modulare dedicate COVID (Pipera, Bacău și Lețcani) și a menținut separarea spitalelor în COVID și non-COVID, deși toată Europa a renunțat demult la această împărțire.

- Acces redus la testare și prelevarea probelor, neimplicarea în procesul de testare a medicilor de familie;

- Lipsa implementării testării in scoli, neasumarea oricărei responsabilități, blocarea și nesprijinirea Ministerului Educației pentru reluarea activităților educaționale.

- Încercarea de a bloca vaccinarea împotriva COVID19 prin neplata/întârzierea plății personalului medical implicat în vaccinare.

- Scandalul legat de ordinul de ministru privind înmormântările celor decedați de COVID; aruncați goi, în saci de plastic, sigilați, fără slujbe în biserică, fără umanitate și demnitate.

- Inexistența unui plan coerent privind accesul la tratament și intervenții chirurgicale al pacienților cu alte patologii, multe dintre ele cronice.

- Incendiul de la Institutul Matei Balș. Nici acum, după aproape 2 luni și jumătate, de la tragedia în care și-au pierdut viața 24 de bolnavi COVID, arși de vii ori intoxicați cu fum, nu există un raport oficial. Deși el a fost promis public de către ministrul Voiculescu. Unde sunt măsurile de prevenire sistematică a incendiilor în secțiile care utilizează oxigen pentru pacienți?

- Încălcarea repetată a regulilor de combatere a pandemiei impuse populației.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu este un exemplu de nerespectare a măsurilor de sănătate publică, dovedind iresponsabilitate și lipsă de asumare", scrie senatorul PSD Alfred Laurentiu Mihai, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.